To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Brak lewego przeciwmgielnego.

witor - 28-09-2009, 22:49
Temat postu: Brak lewego przeciwmgielnego.
Jak w temacie. Prawe światło przeciwmgielne świeci a lewe nie. Sprawdziłem żarówke, wydaje sie być OK. Próbowałem podłączać inne żarówki - nie świeciły. Wydaje mi się że kabel boprowadzający napięcie to tego światła musi gdzieś być przełamany i mam w związku z tym pare pytań:

1. Czy lewe i przawe światło przeciwmgielne to po prostu dwie żarówki połączone równolegle i załączane przez ten sam włącznik bądź przekaźnik?
2. Czy ktoś ma jaką metodę znalezienia miejsca w którym izolowany przewód jest przełamany?
3. Jak nie znajdę miejsca uszkodzenia to czy mogę po prostu poprowadzić dwa kable pomiedzy prawym i lewym (połączyć je równolegle)?

Centosz - 29-09-2009, 14:52

Nie wiem jak jest u Ciebie ale u mnie jest tylko jedno tylne swiatło przeciwmgielne.Tylko że u mnie świeci lewe.W prawej lampie jest zaślepione wejscie na żarówke.
witor - 30-09-2009, 03:42

Ja mam na myśli przednie światła przeciwmgielne.
pawelsonx - 30-09-2009, 13:09

Weź miernik i sprawdź może masa a może plus nie dochodzi. Jak brakuje masy to możesz połączyć z byle śrubką w karoserii jak brakuje plusa to możesz pociągnąć z drugiego światła w halfordsie widziałem spinki którymi można łaczyć dwa przewody bez zdejmowania izolacji

http://www.halfords.com/w...tegoryId_165562
co do zakupów w halfordsie to ja zawsze rezerwuje na ich stronie bo w sklepie pracują nierozgarnięci ludzi i jak im się tyłka nie chce ruszyć to mówią że nie ma. Raz było tak że gadający anglik z kumplami powiedział że nie ma więc poszedłem do samochodu zamówiłem przez komórkę na ich stronie wróciłem po 5 minutach do sklepu i towar się znalazł.