To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Kolo dwumasowe

jatoch - 30-09-2009, 11:09
Temat postu: [3.2 DID] Kolo dwumasowe
Prosze o jakiekolwiek wskazowki, jade sobie a tu nagle calkowity spadek mocy,staje gasze auto, zapalam ponownie zapinam jedynke pusczam sprzeglo i nic, auto stara sie ruszyc ale nie ma mocy wystarczajacej do ruszenia z miejsca, delikatnie porusza sie do przodu lecz jazda jest niemozliwa, obroty silnika sa normalne, czyzby sprzeglo tak nagle padlo bez wczesniejszych objawow??? Moze tylko linka ale minimalny objaw wysprzeglania wystepuje
(pisze bez ogonkow poniewaz uzywam maszyny na ktorej pracuje i nie jest ona przystosowana do tego) za wszelakie sugestie z gory dziekuje

Kibloo - 02-10-2009, 22:31

sprzęgło masz sterowane hydraulicznie (nie masz linki), bieg wchodzi, czyli jest wysprzęglenie, pytanie, czy sie zasprzęgla.

ja bym zaczął szukac od MAP (czujnik podcisnienia), bo on odpowiada za ilość paliwa zależnie od cisnienia powietrza ze sparężarki, a przez to za moc.

Check ci sie zapalił?

Jak puszczasz sprzęgło to silnik gasnie? czy pracuje dalej, ale jakby pod lekkim obciażeniem? tylko nie jedzie?

Dodatkowe odgłosy, stukot, dzwonienie

pozdro

zbyszekm2 - 02-10-2009, 23:05
Temat postu: Re: co to moze byc???
jatoch napisał/a:
Prosze o jakiekolwiek wskazowki, jade sobie a tu nagle calkowity spadek mocy,staje gasze auto, zapalam ponownie zapinam jedynke pusczam sprzeglo i nic, auto stara sie ruszyc ale nie ma mocy wystarczajacej do ruszenia z miejsca, delikatnie porusza sie do przodu lecz jazda jest niemozliwa, obroty silnika sa normalne, czyzby sprzeglo tak nagle padlo bez wczesniejszych objawow??? Moze tylko linka ale minimalny objaw wysprzeglania wystepuje
(pisze bez ogonkow poniewaz uzywam maszyny na ktorej pracuje i nie jest ona przystosowana do tego) za wszelakie sugestie z gory dziekuje

Padło koło dwumasowe!

jatoch - 03-10-2009, 17:11

:( niestety ale z ogromnym niezadowoleniem zbyszekm2 przyznaję Ci rację :cry:
zbyszekm2 - 03-10-2009, 17:26

jatoch napisał/a:
:( niestety ale z ogromnym niezadowoleniem zbyszekm2 przyznaję Ci rację :cry:

Przedtem koło dawało znać, przy rozruchu mocno bujało silnikiem, a przy dodawaniu i odpuszczaniu gazu były stuki.
Wymieniamy takie koła trzy razy w tygodniu.

Kibloo - 04-10-2009, 14:03

oki, szukałem nie tam gdzie trzeba... powodzenia w naprawie...

pozdro

pajeromiki - 05-11-2009, 11:13
Temat postu: Kolo dwumasowe
Witam. Jak to jest z tym kołem dwumasowym? Czy w kazdym egzemplarzu regularnie jest do wymiany?? Czy po liftingu sie cos zmienilo?? Czy rzeczywiscie lepiej wybrac automat?? Pozdrawiam :axe:
zbyszekm2 - 05-11-2009, 13:31
Temat postu: Re: Kolo dwumasowe
pajeromiki napisał/a:
Witam. Jak to jest z tym kołem dwumasowym? Czy w kazdym egzemplarzu regularnie jest do wymiany?? Czy po liftingu sie cos zmienilo?? Czy rzeczywiscie lepiej wybrac automat?? Pozdrawiam :axe:

Zdecydowanie automat,