To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA5A 1.8] wymiana sworznia wachacza

wenclubmx - 30-09-2009, 20:25
Temat postu: [CA5A 1.8] wymiana sworznia wachacza
witam mam pytanie jak wyglada wymiana takiego sworznia..??bo u mnie jest w tragicznym stanie i chce sie za to zabrac jutro, ale jak sobie go ogladalem to nie widze zadnej nakretki czy czegokolwiek co mozna by bylo odkrecic aby go zdjac...
Hugo - 01-10-2009, 00:07

Trzeba zdjąć pierścień Segera na górze sworznia i wycisnąć go na prasie.
londolut - 01-10-2009, 07:11

Młotem i 'pierścieniem' też da radę ;) Ważne, żeby nie walić po elemencie ruchomym i potem zakładając gumowego kondoma go nie pociąć. Robota, że tak powiem - garażowa.
wenclubmx - 01-10-2009, 08:45

no to tak jak myslalem pierscien segera widzialem na zdjecia na allegro prase mam jak by co nawet w garazu wiec wiekszych problemow raczej nie bedzie.chba najwygodnie by bylo wachacz zdjac ale cos mi sie wydaje ze nei bedzie mi sie chcialo;p
jaki koszt takiego sworznia??na allegro znalazlem za 20 zl ale to troche za tanio jak dla mnie...;p

Pexu - 01-10-2009, 08:54

wenclubmx napisał/a:
no to tak jak myslalem pierscien segera widzialem na zdjecia na allegro prase mam jak by co nawet w garazu wiec wiekszych problemow raczej nie bedzie.chba najwygodnie by bylo wachacz zdjac ale cos mi sie wydaje ze nei bedzie mi sie chcialo;p
jaki koszt takiego sworznia??na allegro znalazlem za 20 zl ale to troche za tanio jak dla mnie...;p

Chyba jednak bez zdjęcia wahacza się nie obejdzie...
Co do ceny, w All-Parts kupiłem do swojej CeJotki za 38 zł.

londolut - 01-10-2009, 09:04

wenclubmx, zdejmij wahacz. To 3 śruby więcej a niczego nie uszkodzisz.
Anonymous - 01-10-2009, 10:40

Wahacz zdejmij bo watpie zeby udalo Ci sie go wybic bez zdejmowania :P
Hugo - 01-10-2009, 16:18

wenclubmx jak chcesz wycisnąć sworzeń z wahacza prasą bez odkręcania wahacza z auta? :D
londolut - 01-10-2009, 16:42

Hugo napisał/a:
wenclubmx jak chcesz wycisnąć sworzeń z wahacza prasą bez odkręcania wahacza z auta?
Przez błotnik ;)
wenclubmx - 01-10-2009, 23:00

haha bardzo smieszne;p
chodzilo mi o wersje mlotkowa bez sciagania i wersje prasowo ze sciaganiem.spoko sciagne bedzie wygodnij a narzedzie i mozliwosci sa wiec bez problemowo bedzie mam nadzieje...chyba ze sruby okaza sie zardzewiale na maksa;/za sworzen zaplacilem 50 zl ale podobno jakies super ekstra firmy(spuscil mi z 70;p)wiec moze bedzie dobry:)

pyjte - 02-10-2009, 00:09

Ja za to zrobiłem bez zdejmowania wahacza jak i błotnika ;) Dla chcącego, myślacego ;)
londolut - 02-10-2009, 06:33

pyjte napisał/a:
Ja za to zrobiłem bez zdejmowania wahacza jak i błotnika
Poprosiłeś go ładnie i sam wyszedł ;) ?
wenclubmx, z młotkiem bez zdejmowania wahacza też się nie da. Niema się gdzie zamachnąć.

wenclubmx - 02-10-2009, 11:11

hehe to was wsszystkich zaskocze;p
sworzen sam wyszedl;p
ale to nei jest dobrze:(gniazda w wachaczu jeswt tak wybite za nawet po zalozeniu nowego sworznia dalej jest luz:(
i tu prosba do was jesli ktos ma taki wachacz i bylby tak mili i tanio mi go sprzedal bylbym bardzo wdzieczny.chodzi o prawy wachacz:)

londolut - 02-10-2009, 11:18

wenclubmx, napisz do Browara ale wątpię, żeby chciał z toba drugi raz 'zbijać' interes.
pyjte - 02-10-2009, 13:08

londolut napisał/a:
Poprosiłeś go ładnie i sam wyszedł ;) ?
Nie, wręcz przeciwnie , nie miał ochoty wyjść ;)