To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] kolor

Maria - 01-10-2009, 19:58
Temat postu: [3.2 DID] kolor
Witam. Jestem nowa na forum i mam takie pytanie. Na tabliczce znamionowej pod klap± mam podany kolor nadwozia A69A21. Mam do pomalowania błotnik ale w mieszalni farb twierdz± że nie maj± w katalogu takiego numeru koloru auta :( . Kolor mojej pajerki jest srebrny. Może kto¶ pomoże w ustaleniu koloru mojego auta?
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Gene - 02-10-2009, 09:57

Dzien dobry,
najpierw podam informacje a potem dodam cos od siebie.

Kod koloru nadwozia (COLOR INT OPT) A69A21 A69 - Satellite Silver, A21 - Medium Grey Mica.

Kod opcji pewnie masz U04 to chodzi o wyposazenie auta ale nie jestem wstanie okresli co dokladnie oznacza.

Kod zewnetrzny (EXT) exterior A69 glowny kolor nadwozia

Kod wnetrza nadwozia 27W kod elementow tapicerskich - szare elementy plastikowe, panel srodkowy i nawiewy imitacja drewna.

Mam nadzieje, ze juz wszystko sie wyjasnilo. Kolory juz sie calkowicie zgadzaja. Proponuje jednak nie polegac na numerze katalogowym tylko poprosci doswiadczonego lakiernika aby dobral kolor z innego elementu. No chyba, ze bedziesz lakierowac wszystko. Auto nie jest nowe i lepiej dobierac kolor do pozostalych blotnikow czy zderzaka. Roznica miedzy starsza a nowa powloka bedzie mniejsza. Zycze powodzenia i udanego malowania. :wink:

Maria - 02-10-2009, 11:03

Gene - wielkie dzięki za odpowiedĽ i radę. U mnie jest kod opcji: J04 a kod wnętrza nadwozia 26W.

Mam jeszcze pytanie - co oznacza A21 - Medium Grey Mica. ? (chyba jestem jednak blondynk± :oops: )

Gene - 02-10-2009, 11:13

To jest numer i nazwa lakieru tych ciemniejszych elementow. (nie wiem mozna to przetlumaczyc srednio szary blyszczaco ziarnisty) :wink:
Maria - 02-10-2009, 11:36

Gene dzięki - wszystko już jasne.
Pozdrawiam.