To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - Szukam warsztatu w Koszalinie

lombard - 02-10-2009, 02:14
Temat postu: Szukam warsztatu w Koszalinie
Ludzie Pomooooocy bo szału dostanę i komuś zrobie mocne kuku :twisted: !!!Auto stało na warsztacie 5 miesięcy :shock: zanim (tzw) mechanik doszedł do tego że poszedł mi wałek balansowy...Mało tego usłyszałem że sam mam sobie bloku silnika poszukać i że on niema na to czasu (no jakoś przebolałem -przynajmniej na cenie bloku nie przyciol) :twisted: ...Mało poskładał auto i coś nie halllo - niema mocy itp.cyt.(taki blok pan sobie kupił)-dziwne bo kupiłem blok z elegancko jeżdżącego galanta-po miesiącu oczekiwania wpadam na warsztat jest lepiej :wink: .Pytam co było nie tak ? na co pan mechanik odp. ze stoickim spokojem...cyt.(źle złożony rozrząd no ale tak dawno go rozbierałem że nie pamiętałem jak powinno być)-no ja dziękuję.Teraz ma te 150 koników ale karoseria koło 3000 obr.tak telepie że pląby wypadają z zębów...ludzie dajcie adres jakiegoś Koszalińskiego mechanika który ma pojęcie jakieś o temacie 2,0 dohc i ustawi mi te balanse (tak myślę ?-no chyba że jeszcze coś innego spaprał).Mało na koniec usłyszałem cenę 1800 pln i tekst cyt.(to cena z rabatem i że 500 to lekko opuscil za to że auto tyle u niego stało)-zapłaciłem połowe i niech się cieszy że po ryju nie dostał :axe: !!!Pozdrawiam serdeczne , prosząc jeszcze raz o pomoc.
mario mario - 02-10-2009, 07:49

Twoja historia będzie szkołą dla innych. Namiary na tego gościa daj w dziale gdzie polecamy lub niepolecamy dane warsztaty. Naprawdę współczyję, pół roku bez samochodu to trochę dużo a zwłaszcza że stał u mechanika. WQarsztatu ci nie polecę bo nie jestem z twoich stron, ale mechanik co nie umie rozrządu ustawić to.... 1800 zł naprawde gość.
lombard - 03-10-2009, 12:49

Nie będę już sobie ani jemu problemów robił... on też jest użytkownikiem tego forum...jak przeczyta tego posta będzie wiedział co o nim myślę.
Krzyzak - 03-10-2009, 19:21

tym bardziej daj namiary - niech inni wiedza
turek61 - 03-10-2009, 19:40

lombard, napisz kto to bo inaczej inni mogą wdepnąć...
u157 - 03-10-2009, 22:53

Jeśli wałek balansowy poszedł - to wina mechanika, pewnie zostawił drzwi od warsztatu otwarte i wałek poszedł sobie :badgrin:
A tak na poważnie, to poczytałem forum, przejrzałem manual i poprawiłem to co poprzedni mechanik ustawił na tzw. kropki i chociaż po "mechaniku" silnik chodził dobrze, to dopiero teraz wiem co to znaczy silnik z wałkami balansowymi.

Anonymous - 04-10-2009, 00:39

Wyrazy współczucia, ale pojęcia nie mam co ci poradzić. Miałam dobrego mechanika do mitsu (zdawało się) jak jeździłam lancerem. Kiedy synowi zaczął szwankować 1g, okazał się ... szkoda gadać ... też skasował dość słono, ale niekoniecznie do końca naprawił, tylko snuł jakieś teorie, że niby filtr stożkowy coś nie halo ... albo jeszcze coś innego tylko nie wiadomo do końca co? W każdym razie auto po paru miesiącach zabraliśmy, jak tylko było zdolne do jazdy i skończyliśmy znajomość z panem mechanikiem. Reszta usterek była usuwana z pomocą kolegów z klubu ... z lepszym skutkiem i o wieeele taniej ;-) ))
Anonymous - 04-10-2009, 01:17

no masakryczna historia, wspólczuje

lombard napisał/a:
Ludzie Pomooooocy bo szału dostanę i komuś zrobie mocne kuku !!!Auto stało na warsztacie 5 miesięcy zanim (tzw) mechanik doszedł do tego że poszedł mi wałek balansowy...Mało tego usłyszałem że sam mam sobie bloku silnika poszukać i że on niema na to czasu
lombard napisał/a:
Mało na koniec usłyszałem cenę 1800 pln i tekst cyt.(to cena z rabatem i że 500 to lekko opuscil za to że auto tyle u niego stało)

gdybym usłyszał 1800zł po takiej akcji, to poszedł bym siedziec, za ciezkie pobicie z usiłowaniem zabójstwa

lombard - 04-10-2009, 22:58

Mam u niego jeszcze sporo części w tym:(PRZEPŁYWOMIEŻ,TPS,2 X SILNIK KROKOWY-że tak powiem są to inne wątki mojej histori związanych z tym partaczem o których już nie pisałem bo temat jest dość żenujący).Jak pozabieram fanty napiszę kto i gdzie.Muszę troszkę poczekać aż emocje opadną bo jak teraz tam pojadę to zakończę temat w sądzie albo w kryminale jak "Manysh" słusznie stwierdził :mrgreen: .A co do naprawiania auta samemu jak zasugerował "u157 "może jest to jakaś myśl ale poprostu niemam warunków na takie akcje.Ktoś na tym pięknym forum musi kogoś znać przecież po Koszalinie jeżdżą GALANTY,SONATY,ECLIPSY i sporo z nich to właśnie DOHC a przecież muszą gdzieś naprawiać te autka no i pewnie są też i na tym forum (PROSZĘ PISZCIE I DAJCIE NAMIAR BO JAK AUTKO STANIE TO BĘDZIE ZNOWU KANAŁ :( ).ps."u157" forum nie da się poczytać -można jedynie poczytać "NA" forum :wink:
Zajc3w - 06-10-2009, 19:09

lombard napisał/a:
.(...) A co do naprawiania auta samemu jak zasugerował "u157 "może jest to jakaś myśl ale poprostu niemam warunków na takie akcje.Ktoś na tym pięknym forum musi kogoś znać przecież po Koszalinie jeżdżą GALANTY,SONATY,ECLIPSY i sporo z nich to właśnie DOHC a przecież muszą gdzieś naprawiać te autka no i pewnie są też i na tym forum.(...)

Warunki ma każdy. Miałem podobne podejście, ale się wyleczyłem. Latem zmieniałem sam sprzęgło(kanał płatny 5zł). Wiosną zmieniałem rozrząd, na parkingu. W kieszeni mam jakieś 600-700zł po szczecińskich cenach i pewność że moje części trafiły tam, gdzie powinny i tak jak powinny.

lombard - 06-10-2009, 20:51

Kolego Zajc3w oprucz miejsca to trzeba też mieć lekkie pojęcie o mechanice którego niemam (jak umiałbym sam naprawiać swoje auto to nie szukałbym mechanika).Ale dzięki za wypowiedź. :)
Krzyzak - 07-10-2009, 08:34

lombard, jeśli okolice Gdańska to nie za daleko, to zapraszam do siebie a właściwie do kolegi, który prowadzi warsztat, a jak ma Misia, to ja mu pomagam :)
lombard - 07-10-2009, 12:17

Kurcze troszkę daleko :) ale jak sezon żużlowy w przyszłym roku się rozpocznie to chętnie zajadę na jakiś fachowy przegląd :) Do tego czasu może już 2g zakupię :)
TeasyM - 12-10-2009, 15:08

lombard napisał/a:
.ps."u157" forum nie da się poczytać -można jedynie poczytać "NA" forum :wink:

To miło tak kogoś poprawiać, jak się ma samemu blade pojęcie o polskiej ortografii???

Ludzie zacznijcie pisać po polsku, bo jak będzie konkurs na poprawną polszczyznę wśród mitsumaniaków to znajdziemy się na szarym końcu. :cry:

lombard - 12-10-2009, 21:01

TeasyM napisał/a:
lombard napisał/a:
.ps."u157" forum nie da się poczytać -można jedynie poczytać "NA" forum :wink:

To miło tak kogoś poprawiać, jak się ma samemu blade pojęcie o polskiej ortografii???

Ludzie zacznijcie pisać po polsku, bo jak będzie konkurs na poprawną polszczyznę wśród mitsumaniaków to znajdziemy się na szarym końcu. :cry:

1."TeasyM" to była lekka riposta za stwierdzenie "u157" że wałek sobie poszedł.. ;) to on lekko drwił z mojej Polszczyzny :) - co moim zdaniem było nawet zabawne :) .
2Jestem dyzgrafem i mam problem z ortografiią-nie mam w zwyczaju poprawiać innych poprostu tak wyszło.
3Twoja wypowiedź nie wniosła NIC do tematu.

Z szacunkiem pozdrawiam , nadal szukając warsztatu dla mojej CZARNEJ RAKIETY:)