Outlander II GEN Techniczne - Naprawy gwarancyjne
mitsu00 - 07-10-2009, 18:08 Temat postu: Naprawy gwarancyjne Kiedyś pisałem nt trzeszczącego zawieszenia na nierównościach i zepsutego podświetlenia przycisków podgrzewania foteli. Dopiero dzisiaj miałem czas udać sie do AUTO GT w Warszawie w tej sprawie i kilku innych sprawach gwarancyjnych. Całe przełączniki zostaną wymienione w ramach gwarancji (co ciekawe inne ASO warszawskie oznajmilo że to na gwarancji nie pójdzie bo żarówki nie podlegaja gwarancji????? ).
W ramach gwarancji wymienią mi też gumy i drążki stabilizatora z powodu trzasków w zawieszeniu podczas pokonywania nierowności poprzecznych. Inne ASO kilkakrotnie smarowało mi przeguby ale problem powracał po kilku tys. km. Padła mi też przetwornica w lewym ksenonie więc tez to wymienią. A tak na marginesie to ciekawe od czego mogła się zepsuć? Jednego dnia po prostu lewy reflektor przestał świecić.
Aha, zrobili mi też update dotyczący ustawienia łopatek turbiny. Podobno jest na to akcja serwisowa w przypadku silnikow 2.2, ale dziwne bo nie dostałem informacji z Mitsu. Tak więc duży PLUS za podejście do klienta dla AUTO GT
Pozdr.
tomekrvf - 08-10-2009, 19:12
mitsu00 napisał/a: | Podobno jest na to akcja serwisowa w przypadku silnikow 2.2, ale dziwne bo nie dostałem informacji z Mitsu. |
Akcja serwisowa wykonywana jest przy najbliższej wizycie samochodu w serwisie - nie wzywa się klientów w ramach akcji serwisowej.
Jeśli jest ogłoszana kampania przywoławcza - recall campaign - wtedy właściciele samochodów obętych taka kampanią są listownie powiadamiani.
mitsu00 - 08-10-2009, 20:15
No nie zupełnie się z tobą zgodzę. Robiłem miśkowi 3 tys.km temu przegląd 60 tys. km w innym ASO warszawskim i nic takiego nie zrobili, tzn. sprawdzili czy są jakieś upgrade-y. Nie każde ASO więc takie rzeczy robi.
Pozdr.
tomekrvf - 09-10-2009, 12:40
mitsu00 napisał/a: | No nie zupełnie się z tobą zgodzę. Robiłem miśkowi 3 tys.km temu przegląd 60 tys. km w innym ASO warszawskim i nic takiego nie zrobili, tzn. sprawdzili czy są jakieś upgrade-y. |
Nie zrobili bo po sprawdzeniu pewnie wyszło że nie trzeba nic robić.
mitsu00 - 09-10-2009, 13:22
tomekrvf napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | No nie zupełnie się z tobą zgodzę. Robiłem miśkowi 3 tys.km temu przegląd 60 tys. km w innym ASO warszawskim i nic takiego nie zrobili, tzn. sprawdzili czy są jakieś upgrade-y. |
Nie zrobili bo po sprawdzeniu pewnie wyszło że nie trzeba nic robić. |
Chyba nie zrozumiałeś do końca co napisałem wcześniej. Wzmianka dot. zmiany oprogr. sterownika łopatek turbiny była w systemie MMC po wklepaniu nr nadwozia auta. ASO wykonujące przegląd poprostu nie raczyło tego sprawdzić. W AUTO GT poprosiłem o sprawdzenie po przeczytaniu wcześniejszych postów i od razu to wyskoczyło.
Pozdr.
tomekrvf - 09-10-2009, 22:11
mitsu00 napisał/a: | Wzmianka dot. zmiany oprogr. sterownika łopatek turbiny była w systemie MMC po wklepaniu nr nadwozia auta. |
OK. Dealer był leniwy. Który to?
tcic - 04-11-2009, 00:06
Witam,
Czy możecie na 100% potwierdzić, że w modelach 2.2 DID potrzebna jest zmiana oprogr. sterownika łopatek turbiny? Za miesiąc jade na pierwszy przegląd (20 TYS KM) - będę się upominał..... jeśli są ku temu podstawy.
mitsu00 - 04-11-2009, 10:24
Tak.
tomekrvf - 05-11-2009, 00:30
tcic napisał/a: | Czy możecie na 100% potwierdzić, że w modelach 2.2 DID potrzebna jest zmiana oprogr. sterownika łopatek turbiny? |
Wszystko zależy kiedy został wyprodukowany. Do sprawdzenia po numerze VIN.
|
|
|