To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

LPG - poszarpuje na gazie

puntspusy - 13-10-2009, 18:28
Temat postu: poszarpuje na gazie
mam sekwencje Stag 300 w lancerze CBO 2,0 DOHC 4G63, przejechane na gazie 9 tys, brak jakich kolwiek problemow z gazem az do zeszlego tygodnia
auto wlasnie od tygodnia max dwoch lekko lub bardziej poszarpuje tylko na lpg
malo jezdze na benzynie wiec moze nie zauwazylem ale na gazie szarpie na bank
dwa razy przy szarpaniu zaswiecil sie CE
po przelaczeniu na benzyne CE swiecil nadal

robi sie ciemno i zaraz sprawdze kable metoda chalupnicza, czy zna ktos lepszy sposob ?
gadalem z tesciem od ktorego kupilem to auto, swiece sa nowe zas kabli nie mienil od czasu gdy go ma czyli 2 lata i jakie 40tys km
dziwi mnie to CE rowniez na benzynie ale nie koresponduje z tym poszapywanie tylko na lpg, z drugiej strony zmiana pogody, nizsza temp i wieksza wilgotnosc
co radzicie

[ Dodano: 13-10-2009, 20:52 ]
zrobilem test kabli i jest przebitka nie na samych kablach a na tych czarnych skrzyneczkach ktore widac na przykladowym zdjeciu ponizej

delikatne iskrzenie widac na ich krawedziach towarzyszy im bardzo delikatne cykanie
co to za skrzyneczki ?

KaWu - 14-10-2009, 10:26

Cytat:
co to za skrzyneczki ?

jęzeli chodzi o te "skrzyneczki" na pokrywie zaw. silnika to sa to cewki zaplonowe.
Jak masz przebicie to mozesz miec wlasnie opisane problemy.
Gaz jest czulszy na uklad zaplonowy nic beznyza i stad wiecej odczuwasz podczas jazdy na lpg.

Ps. robiles swap do lancera za silnik 4g92 :?:

puntspusy - 14-10-2009, 14:33

nie KaWu to zdjecie pogladowe mam jeszcze lancera CSO http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=42053
robertdg - 17-10-2009, 15:58

Wymienic najlepiej komplet cewek z fajkami i przewodami, a jak troche szpila finanse to tylko ta cewka z fajka na ktorej jest przebicie i zobaczyc jaki bedzie efekt
puntspusy - 17-10-2009, 20:07

tyle ze z obydwu iskrzy, wiec wydatek szarpnie :o