To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E32A 1.8] Temperatura, Termostat - nie dogrzewa

kryss - 15-10-2009, 13:06
Temat postu: [E32A 1.8] Temperatura, Termostat - nie dogrzewa
Witam
Kolejne zapytanie jakie mam co do mojego auta to temperatura silnika.
Wskażnik temperatury na desce jest podzielony jakby na trzy części do pierwszej kreski środkowy zakres i zakres po drugiej kresce.
Prawidłowa temperatura silnika zdaje się to jak wskazówka stoi pionowo na środku i w ciepłe dni tzn od +15 stopni to tak właśnie jest.
W takie dni jak teraz czyli między 0-10 stopni silnik nie może się zagrzać (po przejechaniu nawet 25km) wskazówka co najwyżej dochodzi do pierwszej kreski, jak stoję w korku to troche jest wyżej. W zimie przy dużych mrozach to nawet nie dochodzi do białego pola i z nagrzewnicy dmucha zimne i jest ogolnie zimno ...a tu zima za pasem.
To chyba normalne nie jest??? Czy to może być wina termostatu który jest cały czas otwarty czy ten typ tak ma?
W zeszłym roku w zimie zasłoniłem chłodnicę tekturą i było ok.

Poprzedni problem został rozwiązany przyczyną była cewka w aparacie która miała przebicie do masy i iskra gdzieś ginęła. Wszystkim krótrzy przyczynili się do rozwiazania tego problemu wielkie dzięki.

Krzyzak - 15-10-2009, 13:18

termostaty w E32 padaja notorycznie, wiec nie martw sie, tylko wymien - zamiennik kosztuje 20 zl i u mnie jezdzi juz 10 lat :)