LPG - gdzie naprawde dobrze wyreguluja mi blosa
puntspusy - 16-10-2009, 21:43 Temat postu: gdzie naprawde dobrze wyreguluja mi blosa pytanie takie jak w temacie.
najbardziej zalezy mi na slasku i jego okolicach, chodzi mi o kogos konkretnegom nie Pana Juzia ktory juz dwa razy to robil i mu sie poszczescilo
Anonymous - 17-10-2009, 13:12
nikt. Bo po pierwsze musza ci dobrac odpowiednio wydajny i liniowy reduktor a potem z pilnikime w reku dopasowac gwizdek blosa do linowosci pracy reduktora. Mozesz albo dolozyc do niego krokowy z sterownikiem do skorygowania rozbierznosci, albo zaloz sobie sekwencje
puntspusy - 18-10-2009, 13:16
tz ja juz jezdze na blosie jakies 2 lata, ale od pewnego czasu (nieukrywam ze po moich probach regulacji ) gaz jest rozregulowany, a ze zwyczajnie mnie samemu nie wychodzi regulacja to szukam fachowca, tak jak mowie kiedys blos byl wyregulowany wzglednie dobrze
Anonymous - 18-10-2009, 16:03
podepnij miernik pod sonde lambda i reguluj po jego wskazaniach odzielnie wysokie obroty i niskie. Po ych 2 latach przeczysc i nasmaruj gwizdek by swobodnie wszysko chodzilo
puntspusy - 19-10-2009, 14:09
blos wyczyscilem, zlozylem, dzialal jakis czas ale teraz wogole niedziala, przelaczam na gaz i od razu gasnie, sonde mam padnieta wiec niemoge podpiac
w jaki sposob gwizdek chodzi w blosie ? wg mnie w zaden , gwizdek jest nieruchomy
moze podjade do jakis magikow z brc
lipa40 - 19-10-2009, 16:12
http://www.md.in.tarnow.pl/blos/blos_pl_v2.pdf
Poczytaj, może dasz radę sam ustawić
Powodzenia
puntspusy - 19-10-2009, 17:21
ustawialem juz na analizatorze, na ktorym bylo super, ale po przejazdzce okazalo sie ze jest lipa totalna
Anonymous - 19-10-2009, 23:35
w takim razie albo lipa złozyles wszystko z powrotem, albo masz lipa reduktor. Z powtarzalnoscią wyników pomiaru nie powinno byc problemow, z uzyskaniem tych samych wyników w calym zakresie obrotow to jest problem:)
puntspusy - 20-10-2009, 07:34
wczoraj rozebralem i zlozylem na spokojnie raz jeszcze, wyregulowalem na dupohamowni i nie zapeszam ale jest swietnie
lipa40 - 20-10-2009, 16:05
puntspusy napisał/a: | nie zapeszam ale jest swietnie |
|
|
|