To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Runner Techniczne - skrzynia biegów

Pawel_2160 - 18-10-2009, 17:19
Temat postu: skrzynia biegów
skrzynia biegów zgrzyta przy wrzucaniu trzeciego biegu ... po wymianie sprzegła zaczeła zgrzytac trojka .. moze to ma cos wspólnego z wybierakami biegów .. jest ich dwa ... co to moze byc prosze o wszelkie opinie ... z góry dzieki moze mial ktos taki problem kiedys ... wsteczny czasami tez ciezko wchodzi ...
bolQ - 24-09-2010, 12:35

je mogę jedynie powiedzieć że w Ranerku najgorszym elementem pojazdu jest skrzynia biegów,jest bardzo awaryjna, każdy to "mi" mówi . ;/
Ja mam problem z 1wszym biegiem ciężko wchodzi i ze wstecznym.
Więc biorę pod uwagę wymianę ;/

bladerunner - 24-09-2010, 13:34

U mnie czasem lekko zgrzyta przy wrzucaniu wstecznego. Sprzęgło nie wiem ile ma, ale jeszcze nie czuję żeby się ślizgało Auto ma 150kkm i ponad 10 lat. Zacznę od wymiany oleju w skrzyni bo przy tym przebiegu powinno się to zrobić, a zwykle użytkownicy aut bagatelizują ten zabieg eksploatacyjny. Mechanik powiedział, że nowy olej może pomóc, ale równie dobrze może być wybierak albo co innego. Jak będę po zabiegu dam znać o efektach.

No i po wymianie oleju (75W40 o ile dobrze pamiętam. Shell klasy GL5) zgrzyty zniknęły. Auto nabrało też dynamiki. Nie wiem, czy można to z tym wiązać, ale to to raczej nie autosugestia.
Cały zabieg z olejem 100zł u mechanika. polecam każdemu.