Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Stukający zamek tylnej klapy
kropa - 20-10-2009, 09:23 Temat postu: [Cari 1.6] Stukający zamek tylnej klapy Znany i lubiany problem
Ja swój wyciszyłem prowizorycznie przy pomocy gąbki i taśmy izolacyjnej, którą owinąłem "skobel", który łapie sam zamek. Efekt jest nadzwyczaj dobry - w końcu cisza. Ale dalej jest to prowizorka
Czy jest jakaś "bardziej profesjonalna" metoda regulacji zamka aby pozbyć się tego cholernego stukania ?
Kamilofone - 20-10-2009, 09:37
Sam poradziłem sobie w ten sposób że wyregulowałem zamek tak, że zamyka się na styk !
Efekt nie ma luzu więc już tak bardzo nie stuka lecz czasem trzeba powtórzyć zamykanie
Z tyłu denerwuje mnie jeszcze skrzypiący dźwięk dochodzący z okolic tylnej półki ale do tego
już się przyzwyczaiłem i z czasem chyba go już nie zauważam jak to bywało na początku
kropa - 20-10-2009, 10:23
Kamilofone napisał/a: | Sam poradziłem sobie w ten sposób że wyregulowałem zamek tak, że zamyka się na styk !
Efekt nie ma luzu więc już tak bardzo nie stuka lecz czasem trzeba powtórzyć zamykanie |
W jaki sposób go wyregulowałeś?
halbog - 20-10-2009, 20:41
Nie wiem jak to wygląda w cari, ale w oplu zamek klapy ma otwory w kształcie "fasolki", co pozwala cofnąć zamek i zlikwidować luz. Podejrzewam, że w cari będzie podobnie, to jest popularne rozwiązanie
Pozdrawiam
Bogdan
boniu123 - 22-11-2009, 11:00
na klapie są gumki które regulują docisk klapy wykręć je i powinno być po sprawie
[ Dodano: 22-11-2009, 11:02 ]
oczywiście nie w całości bo one właśnie są do regulacji i muszą być
|
|
|