Chcę Kupić 3000GT/GTO - 3000GT-co z nim nie tak i dlaczego?
Rybaa - 20-10-2009, 18:32 Temat postu: 3000GT-co z nim nie tak i dlaczego? Na początek - bardzo serdeczne dzień dobry. OK, a teraz, uwaga, pytanie o samochód. Ten:
http://moto.allegro.pl/it...szy_3000gt.html
Co jest z nim, że wydaje mi się że nie jest z nim nic, że jest jeżdżącą zajebistością, tym "jedynym i niepowtarzalnie opłacalnym" przypadkiem? Wiem że macie ogromne doświadczenie jeśli o miśki chodzi, więc proszę byście jak najszybciej wybili mi go z głowy, bo laik ze mnie i nie mogę nie krzyknąć "ale super wóz, okazja, piękny, jadę!". No, to tyle. Liczę na racjonalizację moich odczuć na jego temat (w zdjęciach się zakochałem, ale proszę o jego prawdziwe oblicze, na tyle oczywiście, na ile jesteście w stanie go ocenić stąd )
(jakby coś, gadałem z gościem-przebieg to oczywiście 130000, nie zaś 13000, no i niestety mil , mówi też że z przodu i z tyłu (zderzaki) ma trochę pękniętą szpachlę)
n3000 - 20-10-2009, 19:47
Witam, trudno powiedzieć po zdjęciach wygląda w miarę ok, aczkolwiek te poszerzenia i stożek pod maską obok seryjnej puszki filtra powietrza zalatują wiejskim tuningiem (pewnie szpachlu na nim od groma), druga sprawa to gaz w tym aucie w dodatku nie sekwencyjny to jakieś nieporozumienie, a co do mechaniki to trzeba odbyć jazdę próbną. pozdro
Rybaa - 21-10-2009, 20:16
No wiejski jak wiejski, jeśli chodzi o wygląd to bym się nie zgodził, bo do mnie nadwozie i wnętrze przemawia (a może to znaczy że lubię wiejski tuning? grrr, oby nie ), a jeśli chodzi o to co pod maską to wiesz na pewno lepiej. Ale jakbyś jescze raczył naświetlić, bo nie bardzo rozumiem - czemu gaz jest nieporozumieniem?
behemot - 21-10-2009, 21:27
chodzi o rodzaj instalacji (nie jest sekwencyjna) no i te spalanie 13l LPG to chyba przy 70 na godzine i z dobrym wiatrem w plecy
[ Dodano: 21-10-2009, 22:17 ]
z tego co widze to jest wersja wolnossaca to z kad ta moc. poza tym pytanie czym charakteryzuje sie wersja vr4
Rybaa - 21-10-2009, 22:44
No tak, do spalania się specjalnie nie przywiązuję, w tej kwestii dobrze zgadzam się z Tobą, pytanie tylko czy da się ocenić po tym co jest w tym ogłoszeniu czy wogóle warto tam jechać go obczajać. Jak trudno powiedzieć, to trza będzie chyba ruszyć dupsko... A co do tego poszerzania-jak kurza twarz poszerzyć samochód, i to o dobre kilka centymetrów? Obawiać się tego? Dzieki z góry za info. To dla mnie ważne bo muszę mieć maksimum informacji zanim tam się kopsne.
I jeszcze jedno-pewnie już milion razy padało to pytanie ale każdy przypadek jest inny (przynajmnie tak sobie tłumaczę zadanie tego pytania poraz milion pierwszy )-na co zwrócić uwagę przy oglądaniu takiej bryki i jeździe próbnej? Jakieś zanane patologie, zużycia, nie wiem, w mechanice częste usterki?
pozdro
n3000 - 22-10-2009, 10:32
Chodziło mi to że sportowych samochodów nie powinno się paprać gazem w dodatku najtańszym, przestarzałym typem instalacji która ma tendencję do wystrzałów. Poza tym jak to wygląda sportowe auto poszerzone, chromowane felgi, car audio w bagażniku i korek od gazu na tylnym zderzaku hehe. To auto ma seryjnie 225 koni nie 250 a z tą instalacją gazową sporo mniej niż seria. Przy jeździe próbnej szczególną uwagę zwróć na pracę skrzyni biegów.
Behemot VR4 oznacza napęd na 4 koła.
|
|
|