[92-96]Lancer CB0 - [CB4 1.6] Gdzie jest zapas w kombi.
juar_78 - 22-10-2009, 22:33 Temat postu: [CB4 1.6] Gdzie jest zapas w kombi. Może to dziwne pytanie, ale...
Lancerka CB Kombi nie znam. Miałem Colta C5.
Ponoć w tych autach były koła zapasowe pod podłogą (od dołu jak w francuzach), jak również "tradycyjnie" w bagażniku (tak jak miałem w C5).
Czy da się powiedzieć jak było w Lancerach CB0 z rocznika 1999 ?
Niby nie istotne, ale jak myśli się o gazie to już tak.
Czy koło pod podłogą wyklucza gaz ?
KaWu - 23-10-2009, 07:49
juar_78, koło było pod podłogą w koszu.
Gaz pod podłogą nic nie wyklucza. Są takie zbiorniki.
A jak chcesz to przecież można dorobić jeszcze coś pod zbiornik. Chyba że chcesz zbiornik w bagażniku.
Misiek :) - 23-10-2009, 12:41
juar_78, jeśli chcesz zbiornik pod podłogą, to pamiętaj, że są do tego celu zbiorniki. Są one wytrzymalsze na uszkodzenia i rdze. Co za tym idzie ich cena jest o wiele większa.
Niedostosowany zbiornik może zrobić jeśli nie fajerwerki to małą pochodnie z auta:PP
tomekk - 25-10-2009, 21:01
ja mam kombi z butlą toroidalną pod podłogą, przed montażem gazu usunąłem ten koszyk i uchwyty na których trzymała się zapasówka a także zabezpieczyłem przed korozją co się dało, bo potem dojście utrudnione.
Misiek napisał/a: | Co za tym idzie ich cena jest o wiele większa. |
za butlę musiałem dopłacić 100zł, jest podwieszana a wyjście z wielozaworem ma z boku, natomiast w jej środku jest uchwyt montażowy.
W kombi pod podłodą jest sporo miejsca na montaż i wchodzi większa butla toroidalna (55l) niż w sedanie (~40l -chyba taka jest u dziewczyny)
pozdrawiam
|
|
|