[92-96]Lancer CB0 - [CB4 1.6] Brak iskry na swiecach.
Szajbusek13 - 02-11-2009, 17:22 Temat postu: [CB4 1.6] Brak iskry na swiecach. Mam lancera 93 combi 1.6 16v wczoraj jak jechalem to mi zgasl i juz nie odpalil wymienilem swiece kable zaplonowe nie mam iskry na swiecach i nie mam pojecia co dalej
tomekk - 02-11-2009, 18:57
jak iskry nie ma to możliwe, że jeszcze kopułka jest do wymiany - chociaż odkręć zobacz w jakim stanie jest. Możliwe, że aparat zapłonowy jest uszkodzony, powinieneś chociaż sprawdzić, czy wtyczki dobrze siedzą w gniazdach, może nie kontaktują, powinieneś też sprawdzić jakie błędy pokaże Tobie komputer, w jaki sposób jest wielokrotnie opisane na forum
biriapro - 03-11-2009, 09:45
Może nie w temacie wielkości zbiornika ale na moje oko moduł zapłonowy,sam to przechodziłem.
siwy - 04-11-2009, 16:12
tak , ja tez stawiam na modul zaplonowy, niedawno tez to samo mialem. taniej wychodzi kupic caly aparat zaplonowy, bo sam moduł jest drogi, a czesto razem z modulem leci cewka. u mnie jednoczesnie strzelila przeplywka;/ wiec na to tez zwroc uwage.
stanley260485 - 23-11-2009, 19:50
ja to przechodze teraz 2 raz. za pierwszym razem walniety byl modul zaplonowy a teraz modul mam dobry i dalej iskry nie mam i rozebralem ECU i jeden kondensator jest uszkodzony bo spod niego czarne dziadostwo wylazlo i chyba koncowka mocy jest padnieta bo jest pokryta jakas dziwna substancja a napewno nie jest to srodek ochronny ani konsrewujacy
a sprawdz jeszcze kostki czy masz napiecie na nich i czy dobrze siedza w gniazdach no i jeszcze cewka moze byc uszkodzona.
|
|
|