To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Ogólne - TEMAT STARY JAK ŚWIAT "SIŁOWNIKI KLAPY" ECLIPSE 1G

lombard - 05-11-2009, 00:29
Temat postu: TEMAT STARY JAK ŚWIAT "SIŁOWNIKI KLAPY" ECLIPSE 1G
Klapa w moim GS opada jak - wiecie CO jak wiecie po CZYM :D .Jak pewnie większość posiadaczy 1g mam już dosyć zapierania klapy kijem od szczoty albo podtrzymywania jej czaszką podczas wkładania np. zakupów do bagażnika.Powiedzcie mi proszę konkretnie - od jakiego auta (marka,model,roczniki) najlepiej dopasować te nieszczęsne siłowniki???Szukałem na forum i wiem że da się coś dopasować ale nie znalazłem info. od jakiego auta :| .
MATi1G - 05-11-2009, 05:23

Od Astry II albo od Volvo ale nie pamietam modelu , z tym ze trzeba przerobić mocowania ze startch siłowników założyć na nowe i troche powiercić :p ... plug&play niestety tylko ori innych nie ma
viader - 05-11-2009, 09:26

Ja kupowałem od volvo v40, pierwszej generacji. Powinny też pasować od astry I 3D. Do tego musisz odzyskać dolne mocowania od ori teleskopów. Do tego 4 "jabłuszka", czyli takie śruby z kulkami na końcu, w które wpinasz nowe teleskopy (2 dłuższe w klapę i 2 krótsze w mocowanie od ori teleskopów). Po jabłuszka proponuję wybrać się odrazu na szrot, siłowniki też tam możesz dobrać za grosze, choć ja wolałem kupić nowe.
Adaho_krak - 05-11-2009, 20:55

Proponuje lekturę: http://forum.mitsumaniaki...hlight=ciechana
lombard - 07-11-2009, 00:07

Dzięki wszystkim.Już jadą do mnie siłowniki od volviaka:)...
kichotek - 07-11-2009, 10:03

czy siłowniki w 1g i w 2g są takie same? bo mam ten sam problem. Jeżeli nie to od czego pasują do 2g?
Adaho_krak - 07-11-2009, 11:26

kichotek napisał/a:
czy siłowniki w 1g i w 2g są takie same?

Niestety są inne.
kichotek napisał/a:
Jeżeli nie to od czego pasują do 2g?

Siłowniki w 2G są schowane w słupkach i niestety tylko dedykowane do tego modelu podejdą. Kiedyś Kiepuczi się zajmował importem takich siłowników, namiary do niego: http://www.topendpower.pl...mitsubishi.html Zadzwoń zapytaj.