To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Mitsubishi Lancer z USA

jmflamingo - 18-11-2009, 12:40
Temat postu: Mitsubishi Lancer z USA
Witam jestem zainteresowany kupnem tego auta nawet juz dalem zadatek w ciemno co o nim myslicie jakie jest wasze zdanie ??? link do auta nizje...

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10435142

roobku - 18-11-2009, 14:04

już gdzieś na forum był poruszany temat aut z USA, sam kiedys szukałem auta z USA (Jeep) niestety każdy (!) oglądany przezemnie był bity, jest cos takiego jak Carfax, po nr VIN możesz wiele się o aucie dowiedzieć, w ogłoszeniu nie widze dopisku "bezwypadkowy" i tu był bym bardzo czujny
jmflamingo - 18-11-2009, 16:01

dzieki moze ktos jeszcze ma jakies zdanie ??
KowaliK - 18-11-2009, 16:38

Skoro to auto z USA, na Twoim miejscu poprosiłbym sprzedawcę o padnie nr. VIN i podpytał gości na TYM forum. Jeśli coś faktycznie było z autem, pewnie pomogą. ;)
ann87 - 18-11-2009, 16:58

Tu masz temat o tym Lancerze >klik< tak w skrócie był 2 razy bity zdjęcia są tylko po tym drugim wypadku, za pierwszym razem nie wiadomo co się stało więc się dobrze zastanów bo kosztuje troche kasy a auta z USA jakie są wiadomo ... zresztą sam poczytaj >klik<
MARIO 100 - 18-11-2009, 20:21

ja tez bylem na kupnie lancera z usa.ale mnie odeszlo,byl na allegro niebieski podobal mi sie.No i dzwonie do goscia:samochod jest nowy ze salonu ze stanow,dla mnie super-na zdjeciu i po gadce goscia, no to wycieczka po auto 200km.Okazalo sie ze nie jest nowy ma ok 40 tys km byl rozkrecony z dwoma innymi lancerami i wrzocony w kontener i do polski.A u nas wypadalo by je poskrecac-niema szans, w podlokietniku znalazlem-garsc-srubek,no raczej nie ze sklepu. :shock:
fargo - 18-11-2009, 20:39

ann87 napisał/a:
więc się dobrze zastanów bo kosztuje troche kasy a auta z USA jakie są wiadomo ...

No oczywiście że wiadomo, są tańsze, mocniejsze i szybsze... \:D/ oczywiście jak się to zrobi z głową. :rolleyes:

krzychu - 18-11-2009, 20:40

MARIO 100 napisał/a:
znalazlem-garsc-srubek,no raczej nie ze sklepu. :shock:

No to nawet lepszy niż nowy, wyrzucisz i będzie lżejszy :badgrin:

MARIO 100 - 18-11-2009, 21:19

krzychu napisał/a:
MARIO 100 napisał/a:
znalazlem-garsc-srubek,no raczej nie ze sklepu. :shock:

No to nawet lepszy niż nowy, wyrzucisz i będzie lżejszy :badgrin:
to racja ze lzejszy ale czy pewniejszy :roll:
McDoune - 18-11-2009, 22:09

Obowiązkowo po VIN sprawdź w Carfaxie. eliminuje to ok 95% pojazdów, z pozostałych można wybierać, chociaż i tak chyba lepiej auto dokładnie obejrzeć przed wpłaceniem zaliczki :)
Anonymous - 22-11-2009, 14:41

McDoune napisał/a:
Obowiązkowo po VIN sprawdź w Carfaxie. eliminuje to ok 95% pojazdów, z pozostałych można wybierać, chociaż i tak chyba lepiej auto dokładnie obejrzeć przed wpłaceniem zaliczki :)

obowiązkowo:
-sprawdzic np.w Carfaxie
-zajechac autem do mechanika i dokładnie obejrzec

powinnismy byc wdzieczni amerykanom ze maja taki np.carfax i mozesz auto sprzwdzic bo nasze auta europejski sa takze bite i nigdzie tego nie mamy odnotowanego.w sumie czy kupisz auto z ameryki czy z lokalnego rynku trzeba je dokładnie oejrzec.
trzeba pamietac ze nie opłaca sie ciągnąc mocno bitych aut z usa (drogie czesci droga naprawa) natomiast auto rozwalone z Polsce (kiedyś salonowe) łatwiej naprawic i sprzedac jako bezwypadkowe.

deoc - 23-11-2009, 08:25
Temat postu: Re: Mitsubishi Lancer z USA
jmflamingo napisał/a:
Witam jestem zainteresowany kupnem tego auta nawet juz dalem zadatek w ciemno co o nim myslicie jakie jest wasze zdanie ??? link do auta nizje...

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10435142

Tez sie nad tym samochodem zastanawialem... zreszta koledzy podali linka do zdjec jakie udalo mi sie uzyskac z ostatniej naprawy... nizej masz tez wszystkie carfax i inne...
Ja chyba sobie odpuszczam z USA, bo za te pieniadze kupie nowego Lancera 1.8 Invite z gwarancja, pewnego itp. a tu kupujesz roczny, bity juz 2 razy samochod...

Anonymous - 23-11-2009, 18:53

ten lancer był chyba raz bity i to te zdjecia które sa w załacznikach,ja nie sprzedaje ani nie mam zamiaru kupic ale nie jest zły,uszkodzenie nie mocne,wyposazenie bogate ,ładnie wyglada
moim zdaniem warty ogladniecia z bliska a nie gdybania i pisania domysłów no i targowania sie bo przy takiej cenie zakupu powinien byc duzo tanszy

czy ktos potwierdzi ze cena takiego modelu wacha sie w granicach 100tys w góre???

gzesiolek - 25-11-2009, 13:45

ECLIPS napisał/a:
czy ktos potwierdzi ze cena takiego modelu wacha sie w granicach 100tys w góre???

Raczej nie az tyle bo to odpowiednik 1,8 Instyle Navi a z tego co pamietam to ostatnio z rabacikiem to z 85k kosztowal... no do tego skrzynia CVT jak ktos chce +4k... no i z lakierem raczej sie w 90k przy nowym zamkniesz... no masz te 10KM mniej, ale z czesciami do silnika pewnie bedzie latwiej...

Od 100k to jest 2.0 ale diselek w tej wersji...

Anonymous - 25-11-2009, 19:16

gzesiolek napisał/a:
ECLIPS napisał/a:

Raczej nie az tyle bo to odpowiednik 1,8 Instyle Navi a z tego co pamietam to ostatnio z rabacikiem to z 85k kosztowal... no do tego skrzynia CVT jak ktos chce +4k... no i z lakierem raczej sie w 90k przy nowym zamkniesz... no masz te 10KM mniej, ale z czesciami do silnika pewnie bedzie latwiej...

Od 100k to jest 2.0 ale diselek w tej wersji...

sprawdzilem na stronie mitsu....com i zbudowałem takiego miska(mniej wiecej i wyszło powyzej 22tys $, i wyszło lekko licząc ok 110 tys zł a z tego co wiem to auta w usa sa tansze niz w europie

kazdy z kupujacych patrzy na ceny wystawione w salonie,tylko cena dotyczy w wersji podstawowej i zawsze jest podana " od....."
jak ktos kupował kiedys auto w salonie i chciał dokupic pare fajnych dodatkow to okazuje sie ze 10tys zł przy takim lancerze trzeba dodac bo przy droższych autach to za 10tys, dokupimy tylko felgi o 1 rozmiar wieksze
zreszto mozna porównac cene lancera
2.0 DID Invite 140 KM 2009 87 990 -82 990
2.0 DID Intense 140 KM 2009 94 990 -89 990
2.0 DID Instyle 140 KM 2009 103 790 -98 790
2.0 DID Inst NAVI 140 KM 2009 109 490 -104 490
to miedzy tym słabo wyposazonym a lepiej jest różnica 20 tys.zł a wiem że mozna ubrac jeszcze lepiej i wyjdzie jeszcze wiecej

takie porównywanie samochodu ze zdjecia do cen salonowych mija sie z celem,
ostatnio kupowałem merca r 350 i najpierw biore vin.lece do alonu i po winie sprawdzają z jakim wyposazeniem wyszedł.no i wyszedł z 3 pakietami od 4-6 tys.$ nie liczac pierdółek
a ktos porównuje mi go do gołej r 350 gdzie dodatków mam na ponad 60 tys.zł nie mówiąc ze zawsze porównuja do najgorszej wersji na 2wd a nie 4matic