To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Obudowa rozrządu

Kate84 - 20-11-2009, 13:43
Temat postu: Obudowa rozrządu
Witam!
Szczerze mówiąc to nie mam zielonego pojęcia, czy to jest dobre miejsce na pisanie o moim problemie samochodowym ;] wybaczcie :)
Chodzi o to, że trzy razy w ciągu tygodnia wypadał mi z obudowy rozrządu uszczelniacz, olej lał się strumieniami. Mechanik stwierdził, ze trzeba wymienić obudowę. Wiem, że z serwisu kosztowałaby majątek, na szrocikach okolicznych nie maja takiego cuda. Podpowiedzcie gdzie najlepiej tego szukać, może jest ktoś kto ma to na zbyciu?
Lancer V 2.0 Diesel 68 KM CB8W station wagon

KaWu - 23-11-2009, 10:21

A uszczelniacz na pewno masz dobry (wymiarowo) :?: Nie spadła z niego sprężyna :?:
Kate84 - 23-11-2009, 18:44

Sprężyna jest i owszem. Mechanik zapewnia, że kupuje dobre uszczelniacze, tylko się nie trzymają. Że obudowa się "wyrobiła" tylko nie wiem jakim cudem. Trzy razy już był wkładany nowy uszczelniacz, za każdym razem nie dałam rady przejechać 20 km i już piękna tęczowa ścieżka za mną się tworzyła ;/
Za trzecim razem zamocował go na klej, żeby lepiej się trzymał, miało być już idealnie, a tu tym czasem powtórka z rozrywki ;/
Obecnie jestem na etapie negocjacji ceny za nową, "szrotową" obudowę. Mam nadzieję że będzie w lepszym stanie, niestety nie jestem w stanie wcześniej tego sprawdzić, bo ma przyjechać aż z Wrocławia.

Hugo - 23-11-2009, 22:55

Kate84 napisał/a:
Mechanik zapewnia, że kupuje dobre uszczelniacze, tylko się nie trzymają. Że obudowa się "wyrobiła" tylko nie wiem jakim cudem
Ano zdarzają się takie rzeczy, ale w Mitsubishi pierwsze słyszę.