To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-XX]Galant DJxA - Galant 2004

adfsg - 08-12-2009, 20:12
Temat postu: Galant 2004
:(
roch_27 - 08-12-2009, 20:50

adfsg napisał/a:
Posiadaczy takiego modelu prosze o rozmowe i opnie:) bo nabylem takiego i mam maly problem

adfsg, napisz coś więcej. Może ktoś będzie wiedział w czym problem ;)

BTW: na przyszłość proszę o odpowiedni tytuł tematu oraz krótki opis :)
np:
Posiadam Galanta DJxA, rok produkcji 2004 i mam z nim mały problem otóż .....

pozdro

adfsg - 08-12-2009, 23:11

Moj problem polega na tym że ostatnio mialem stłuczke. Wszystko naprawilem i bylo ok ale w przepywomierzu w wyniku uderzenia zrobiła sie dziura;/ i podczas mycia w zakładzie lakierniczym samochodu przed pomalowaniem dostala sie tam woda. Pojawił sie na desce ze jest bląd silnika. W zakladzie ją wysuszyli włożyli i działa tyle że np jak jestem na światlach trzymam go na hamulcu i na D jednoczescie to obroty spadają i samochod zaczyna dostaawać lekkich drgawek z powodu zbyt niskich obortów. Czy to może być nadal wina przepływomierza? Podlączałem go pod komputer i parametry ma ok? jaka może być wina spadających obrotów na N badź tez na D podczas postoju?
robertdg - 08-12-2009, 23:24

adfsg napisał/a:
w przepywomierzu w wyniku uderzenia zrobiła sie dziura;/ i podczas mycia w zakładzie lakierniczym samochodu przed pomalowaniem dostala sie tam woda
mogła się tez dostać woda do przepustnicy.
adfsg napisał/a:
W zakladzie ją wysuszyli włożyli i działa
a co z dziurą?
adfsg - 08-12-2009, 23:35

Tam nie bylo dziury tylko pęknięcie przez które dostała sie woda. Zostala ona zalepiona a cały przepływomierz wysuszony wsadzony i sprawdzony na komputerze gdzie pokazywał prawidłowe parametry jednak obroty są za niskie;/ i potrafi szarpać jak stoje na skrzyżowaniu.
robertdg - 08-12-2009, 23:42

adfsg, wiec moze dostala sie wilgoc do przepustnicy i dlatego pojawiaja sie takie efekty, zakladam ze przeplywka nie zaciaga lewego powietrza.
GalantES2005 - 10-03-2011, 19:18

edit