To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - jak wyjac radio w cari 02

raf_rash - 16-12-2009, 21:08
Temat postu: jak wyjac radio w cari 02
Posiadam firmowe radio mitsu z 2002 roku zainstalowane w Cari. Nie mam zielonego pojecia jak je wyjac. Nie chce nic rozwalic. Na przednim panelu radia sa cztery otwory w rogach. Probowalem tam wkladac cztery druty na raz i jakby cos sie odblokowywalo ale niestety nie moge go wyjac. Jakies pomysly?
Z gory dziekuje.

robertdg - 16-12-2009, 21:11

Powinno sie dac, z tym ze drut ma byc srednicy jak sie nie myle kolo 3mm, radio powinno wyjsc bez wiekszych problemów
raf_rash - 16-12-2009, 21:24

a jak powinien byc zakonczony drut??? wsadzilem cztery na raz i w dalszym ciagu nic..:(
robertdg - 16-12-2009, 21:28

szpicem, jak naostrzony olówek, ja mam bynajmnije takie druty i takimi wyciagałem.
raf_rash - 16-12-2009, 21:39

teraz juz jest ciemno sprobuje jutro....
obawiam sie jednak ze bede musial je "wydlubac"

okeusz - 16-12-2009, 23:12

dokładnie tak ("wydłubac") przynajmniej u mnie tak wyszło bez problemu, sprobuj włozyc miedzy radio a kieszen np. noz do masla albo jakis tepy i cienki srubokret tak zeby nic nie podrapac i delikatnie podwaz-przesun do przodu powinno wyjsc
zalesk - 27-04-2010, 13:48

Wkładasz cztery druty naraz aby odblokować zaczepy, jednoczesnie musisz je "rozciągnąć" (rozchylić , rozszerzyć końcami na zewnętrzne strony) i pociągnąć (czyli rozciągnąć i pociągnąć). Radio wyjdzie bez problemu.

Powodzenia i szerokości