[02-06]Lancer CS0 - brudna tylna szyba -kombi
paulostan - 22-12-2009, 00:13 Temat postu: brudna tylna szyba -kombi dla mnie tragedia ,jestem posiadaczem wersji 2,o czy u was podobnie, po przejechaniu paru kilometrow,cała zablocona. Macie na to jakis sposob ,moze chlapacze czy co?
jaca71 - 22-12-2009, 08:38
Pierwsze kombi? Pierwszy samochód w Polsce?
Jak zmienisz jeden z tych czynników to problem sam zniknie. Nic innego nie pomoże.
Artii - 22-12-2009, 14:17
Proponuje pełny zbiornik płynu w spryskiwaczach. Powinno pomóc na jakiś czas .
Karwoś - 22-12-2009, 17:14
Niestety aerodynamika kombi jest taka że wszystko co oplywa samochód z przodu jest zasysane za samochodem ponieważ za samochodem tworzy się "stożek" niskiego ciśnienia. Caly samochód może być całkowicie czysty a tyl bedzie bardzo brudny - w niektórych samochodach pomagają orginalne lotki jako -przedlużenie dachu ale jak to jest w lancerze to nie wiem.
krzychu - 22-12-2009, 17:17
W sedanie mam czystą... Nawet za bardzo za wycieraczką nie tęsknię.
Adaho_krak - 22-12-2009, 17:24
Ja w Space Runner'e mam taki sam kłopot, nawet przy posiadaniu oryginalnej lotki (spojlera). Taki widać urok aut z pionowym tyłkiem.
Karwoś - 22-12-2009, 20:15
Pionowy tyl tworzy dużą powierzchnię zasysania - w sedanie szyba jest czysta ale za to tył klapy bagażnika się brudzi - mniej bo mniejsza powierzchnia "ssąca " )
paulostan - 24-12-2009, 01:10
jaca71 napisał/a: | Pierwsze kombi? Pierwszy samochód w Polsce?
Jak zmienisz jeden z tych czynników to problem sam zniknie. Nic innego nie pomoże. |
Nie pierwsze
wczesniej była Subaru Impreza,Suzuki Baleno wszystko kombi i ten problem nie występował w takim stopniu ,w tym Lancerku to tragedia
jaca71 - 24-12-2009, 01:30
paulostan napisał/a: | wczesniej była Subaru Impreza,Suzuki Baleno wszystko kombi i ten problem nie występował w takim stopniu ,w tym Lancerku to tragedia |
Z tego co kojarzę to wspomniane przez Ciebie samochody maja jednak dosyć mocno pochyloną szybę a nie jak Lancer prawie pionową? W tamtych było dosyć wyraźne przełamanie między tyłem a tylna szybą.
W sedanie w taką pogodę mam samochód ufajdany w taki sposób:
boki od przednich kół do tyłu całe do wysokości mniej więcej klamek, tył cały zarówno zderzak jak i pionowa część bagażnika. Za to tylna szyba czyściutka, wierzch klapy bagażnika taki że można z niego śniadanie jeść. Idealna granica to krawędź bagażnika.
Ty w swoim kombi nie masz żadnej krawędzi między tyłem a szybą - wniosek jest jeden szyba będzie zawsze uwalona.
JCH - 24-12-2009, 11:12 Temat postu: Re: brudna tylna szyba -kombi
paulostan napisał/a: | brudna tylna szyba -kombi | Cóż, taki lajf
Od kilku już "aut" też tego doświadczam - może następny będzie sedan
ApAcHoS - 24-12-2009, 23:36 Temat postu: Re: brudna tylna szyba -kombi Zmień nawyk na korzystanie z lusterek zewnętrznych lub....zmień auto na to-z innym nadwoziem
Strumyck - 28-02-2010, 20:39 Temat postu: Normalka w kombi Witam.
Gdy pogoda się ustabilizuje to nie ma przesady, aż tak bardzo się nie brudzi.
Ciesz się że nie masz starego Volvo w kombi
|
|
|