Archiwum - Carisma 1,8 115 ps prośba o ocenę
c000ler - 28-12-2009, 17:22 Temat postu: Carisma 1,8 115 ps prośba o ocenę Witam. Poniżej zamieszczam link do aukcji Carismy, która mnie interesuje. Jakbyście mogli rzucić fachowym okiem, będę bardzo wdzięczny. Mam jeszcze jedną na oku, ale gościu ma mi przysłać konkretne zdjęcia, bo te na aukcji są rozmazane. Pozdrawiam
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10528914
ciniak - 28-12-2009, 19:11
Pierwsze co rzuca się w oczy to brak listw na drzwiach i progach za to ma pomalowane lusterka i klamki (no chyba że takie wychodziły)
Robson86 - 28-12-2009, 20:04
ciniak napisał/a: | Pierwsze co rzuca się w oczy to brak listw na drzwiach i progach |
nie kazda Carisma je miala Bylo to wyposazenie odatkowe w Cari przed liftem.
Z przodem cos sie dzialo wg mnie, z tylu na klapie wogole zle poprzyklejane emblematy, wycieraczka w zlej pozycji, przebieg wg mnie malo prawdopodobny Jak to ktos powiedzial w Polsce auto z przebiegiem wiekszym niz 170 000km uwazane jest tak jakby bylo zlomem i szrotem, cos jak czlowiek powyzej 90lat... stad u nas max przebieg zawsze sie waha w granicach 160 - 170t km...
przy otwartych drzwiach przenich pasazera widac jakby jakas podejrzana biala substancje przy desce rozdzeleczej obok uszczelki...trzeba by rzucic na to okiem...
Pozdroo
c000ler - 28-12-2009, 22:34
O kurcze, jestem w szoku, ze jesteście w stanie wychwycić takie szczegóły. Faktycznie, wycieraczka tylna za każdym razem jest pionowo, reszty nigdy w życiu bym sie nie dopatrzył. na przebieg albo nie zwracam uwagi, albo mnożę x 2. Dziękuję bardzo za podpowiedzi!
wash - 29-12-2009, 00:07
Wydaje mi się, że lewe tylne drzwi są jakby nie do końca dobrze spasowane.
zbycho77 - 29-12-2009, 12:43
Brak osłony kolektora no i rzeczywiście te tylne lewe drzwi rzucają się w oczy.
Saqu - 29-12-2009, 14:57
zbycho77 napisał/a: | Brak osłony kolektora |
Nie będę pisał, że jestem pewien na 100% bo nie jestem pewien, ale zauważ, że to jest silnik 1.8 SOHC i troche inne zasady panowały ułożenia tego wszystkiego pod maską. W 1.8 GDI owszem osłona kolektora jest i pare innych rzeczy
c000ler - 29-12-2009, 15:54
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie tamtej Cari. Znalazłem jeszcze coś takiego:
http://www.autogielda.pl/...,II97RMKHK.html
Przebieg ponoć sprawdzony w TUV, co sądzicie o tym?
I jeszcze to samo ogłoszenie na Allegro:
http://www.allegro.pl/ite...rzebiegiem.html
ciniak - 29-12-2009, 16:18
W tej cari dla odmiany fasonu nie trzyma przód zwłaszcza lewa strona, no i ma dość ekstrawagancki zestaw felg.
zbycho77 - 29-12-2009, 16:23
Saqu napisał/a: | Nie będę pisał, że jestem pewien na 100% bo nie jestem pewien, ale zauważ, że to jest silnik 1.8 SOHC i troche inne zasady panowały ułożenia tego wszystkiego pod maską. W 1.8 GDI owszem osłona kolektora jest i pare innych rzeczy |
Sprawdziłem na detali.ru, były wersje bez osłony
Saqu - 29-12-2009, 16:29
Yhhh ta pierwsza troche lepiej wyglądała, zwróć uwagę tutaj na lewy przód dokładniej kierunkowskaz, lampa, zderzak, błotnik, maska, grill. Noi jak wspomniał poprzednik, może lewa strona jeździ na letnich (wkońcu to bliżej środka drogi, lepiej odśnieżone itp) a prawa na zimowych stalówkach ( bliżej krawężnika, mniej odśnieżona ) Szkoda, że nie ma zdjęcia komory silnika
zbycho77 napisał/a: | Sprawdziłem na detali.ru, były wersje bez osłony |
Mówisz odnośnie GDI? czy SOHC? ;D GDI chyba wszystkie miały osłonke kolektora
zbycho77 - 29-12-2009, 18:00
Saqu napisał/a: | Mówisz odnośnie GDI? czy SOHC? ;D GDI chyba wszystkie miały osłonke kolektora |
SOHC - taki jak ta pod pierwszym linkiem, GDI rzeczywiście miały wszystkie
c000ler - 29-12-2009, 23:03
A co sadzicie o tej:
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10170203
Co rzucilo mi sie w oczy to owiniete lusterko srebrna tasma, brak tych czarnych listw ozdobnych na blotnikach i wydaje mi sie, ze blotniki z przodu byly malowane, a przynajmniej ten od strony pasazera.
Robson86 - 29-12-2009, 23:12
widzisz jak pieknie rozpracowales autko czyli cos moglo byc z blotnikami robione
z tylu emblematy sa za wysoko, koles pisze ze jest ABS a w rzeczywistosci go nie ma, blotnik faktycznie kolor ma zupelnie inny jakby
Pozdroo
Saqu - 29-12-2009, 23:14
Napewno mała niezgodność z opisem, mianowicie brak ABS , ogólny brak elektryki, jeżeli Ci to nie przeszkadza , nie wiem czy to ma sens, ale zobaczcie na lewe przednie koło, nie jest ono przesunięte za bardzo do przodu? wygląda jakby chciało za chwile ocierać zderzak
c000ler napisał/a: | brak tych czarnych listw ozdobnych na blotnikach i wydaje mi sie, ze blotniki z przodu byly malowane |
a no takie stwarzają wrażenie, a lusterko.. no cóż, odstaje od karoserii może komuś przeszkadzało ;d, jeszcze zobacz klapę bagażnika, coś nie gra klapa/boczki/zderzak jakoś mi się nie widzi.
Ogólnie ten egzemplarz nie budzi mojej sympatii
@edit
Robson86 pisałem, byłeś szybszy
|
|
|