To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - kostka brzęczek od świateł

Bogdanp - 30-12-2009, 16:45
Temat postu: kostka brzęczek od świateł
koledzy , gdzie można kupić kostkę - brzęczek sygnalizujacy właczone światła , pozdrawiam
robertdg - 30-12-2009, 16:53

Bogdanp napisał/a:
brzęczek sygnalizujacy właczone światła
dowolny sklep elektroniczny, a jak chcesz oryginal to ASO, albo uzywka
pawelsonx - 30-12-2009, 16:56

na allegro jakąkolwiek plus wepniesz w zasilanie świateł a minus od stycznika od drzwi kierowcy.

np taki http://www.allegro.pl/ite...ch_swiatel.html

A co do kostki to ją wypnij i do najbliższego motoryzacyjnego może dobiorą coś podobnego
nie wiem jak jest zbudowana ale oprócz tego że kiedys nie miałem styku w styczniku to żarówka tylnia coś nie hulała i również brzęczyk nie działał zastanawiam się czy nie jest to wpięte jakoś w szereg z żarówką bo jak pamiętam to brzęczyk chyba max 1,5 volta wytrzymują.

MASK - 30-12-2009, 17:30

A nie zepsuł Ci się przypadkiem czujnik krańcowy przy drzwiach, bo to dość częsta przypadłość w Cari. Wystarczy go wyjąć i przeczyścić na stykach i w środku.
karlos - 13-01-2010, 23:07

dolaczajac sie do tematu to mam maly problem, bo jak otwieram drzwi to nie zawsze na desce zapala mi sie kontrolka otwartych drzwi. Brzeczek dziala mi raz na jakis czas. jaki moze byc problem?
robertdg - 13-01-2010, 23:21

karlos, krańcówka otwartych drzwi.
Centosz - 14-01-2010, 14:17

Przy których drzwiach nie zapala ci sie kontrolka otwartych drzwi?Bzyczek uruchamia sie tylko jak są otwarte drzwi kierowcy.Odkręć czujnik i przeczyść.Powinno pomuc.
karlos - 14-01-2010, 15:14

kontrolka otwartych drzwi zapala sie jak chce przy otworzeniu obojetnie jakich drzwi, lacznie z bagaznikiem. a gdzie sa te czujniki? :)
Piwor - 16-01-2010, 09:43

Otwórz drzwi kierowcy. Kucnij. Pod pod prawy dolny róg. Taki czarny pipek gumowy ze śrubką +. Śrubka jest masą. Odkręć pryśnij jakimś odrdzewiaczem, ewentualnie skrobnij lekko czymś i złóż.
Chooper - 17-01-2010, 22:52

dublujecie temat