Carisma - Ogólne - [Cari 1.6] kontrolka paliwa i temperatury
marcin84k - 30-12-2009, 19:44 Temat postu: [Cari 1.6] kontrolka paliwa i temperatury witam , odrazu mowie ze juz auto takie kupilem. Mam niebieskie zegary nie te orginalne,, wskaznik temperatury zaczyna swoją wędrówkę od pola czerwonego do pozycji pionowej,( mianowicie stertuje od czerwonego pola po czym staje na srodku i wszystko ok, po prawej stronie mam pole czerwone)
2 wskaźnik paliwa nie dochodzi więcej nic 3/4 baku nawet jak zaleje pod korek,.,.
nie znam sie i nie wiem do kogo sie udać z tym problemem , elektryka??
aha i ostatnio zgasło podświetlanie licznika kilometrów/dystansu
co o tym myślicie,, z góry bardzo dziękuje z pomoc/opinie
pozdrawiam
guziec - 30-12-2009, 20:03
według mnie to poprzedni właściciel nie wyskalował wskazówek poprawnie p tym jak rozbierał żeby zmienić kolorystykę zegarów, a co do podświetlania to musisz wyciągnąć je i sprawdzić żaróweczki, czy inne diody
robertdg - 30-12-2009, 20:07
marcin84k, z nieprawidłowymi wskazaniami moze byc tak ze zostaly zle założone wskazówki, a z podświetleniem może być tak ze dioda sie spalila.
marcin84k - 30-12-2009, 21:14
rozumie,,, tak jak by ten potencjometr nie miał siły się podnieść wyżej sam ( bo jak rozebrałem szybkę to on idzie wyżej bez oporu przesuwając go palcem),, a ten od temperatury to tak jak by odwrotnie działał...
tylko pytanie jak się tym zająć
pawelsonx - 30-12-2009, 22:30
marcin84k napisał/a: | rozumie,,, tak jak by ten potencjometr nie miał siły się podnieść wyżej sam ( bo jak rozebrałem szybkę to on idzie wyżej bez oporu przesuwając go palcem) |
źle kombinujesz tak jak napisali poprzednicy gość np miał 1/4 baku zdemontował wskazówkę i ustawił na 0 bo np popijał browar w czasie montowania i zapomniało mu się ile miał poprzednio.
Co do wskazówki temperatury to powinna sobie zacząć wędrówkę z lewej strony w prawą
marcin84k - 30-12-2009, 22:37
pawelsonx napisał/a: | marcin84k napisał/a: | rozumie,,, tak jak by ten potencjometr nie miał siły się podnieść wyżej sam ( bo jak rozebrałem szybkę to on idzie wyżej bez oporu przesuwając go palcem) |
źle kombinujesz tak jak napisali poprzednicy gość np miał 1/4 baku zdemontował wskazówkę i ustawił na 0 bo np popijał browar w czasie montowania i zapomniało mu się ile miał poprzednio.
Co do wskazówki temperatury to powinna sobie zacząć wędrówkę z lewej strony w prawą
Obrazek |
u mnie temperatura idzie od prawej do lewej,,,
nie mając zadnego doświadczenia , da sie rade to poprawić nie robiąc większych szkód??
|
|
|