To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - Ocena

zako7 - 04-01-2010, 08:49
Temat postu: Ocena
Witam!!
Myślę o ty autku, cena atrakcyjna, wyposażenie też.
Tylko coś za "różowo" zbyt pięknie, co szanowni koledzy powiedzą o jej okazji? :wink:
http://moto.allegro.pl/it...4_jak_nowy.html
pozdrawiam :biggrin:

Bart007 - 05-01-2010, 21:53
Temat postu: Re: Ocena
zako7 napisał/a:
Myślę o ty autku, cena atrakcyjna, wyposażenie też. pozdrawiam :biggrin:

No, z tym wyposażeniem to sprzedawcy nie zabrakło wyobraźni, np. elektryczne fotele, panoramiczne szyby, fotochromowe lusterka, schowek z lodowka, niebieskie szyby - tego żaden Outek I seryjnie nie miał... Zwłaszcza te panoramiczne szyby mnie intrygują i komputer pokladowy duzy też bym chciał, bo u mnie malutki 8)

mariusz_2050 - 05-01-2010, 22:20

Zagłębie gnieźnieńskich handlarzy słynie z kwiecistego języka :D Połowa wyposażenia o którym napisali to bzdura z kontrolą trakcji na czele. Generalnie z moich niedawnych doświadczeń związanych z zakupem outlandera wynika, że na zdjęciach wszystko pięknie wygląda a w realu to już tak różowo nie jest. Oczywiście kolorowy opis go nie dyskwalifikuje ale zachował bym zasadę baaardzo ograniczonego zaufania. Musisz po prostu obejrzeć autko. Ja ogladałem dwa bezwypadkowe. Jeden był po dachowaniu a drugi dojechany przodem i jeszcze dobity w tył. A jak zapytałem o pękniętą szybę (ok. 20cm.) to gość powiedział, że tego nie widział. Mnie bardziej ten by zainteresował http://www.allegro.pl/ite...tura_salon.html
KowaliK - 05-01-2010, 23:23

mariusz_2050 napisał/a:
Zagłębie gnieźnieńskich handlarzy słynie z kwiecistego języka

... i 'bezwypadkowych' igieł.

Daniel_Sz - 06-01-2010, 08:35

KowaliK napisał/a:
mariusz_2050 napisał/a:
Zagłębie gnieźnieńskich handlarzy słynie z kwiecistego języka

... i 'bezwypadkowych' igieł.

:badgrin: a samochodem jeździła kobieta, lub starszy mężczyzna - obojętnie zresztą kto jeździł to z pewnością nie palący.

dab - 06-01-2010, 09:54

tez kiedys kupilem bryczke, ktora jezdzil pierwszy wlasciciel, niepalacy oczywiscie....tylko w tgapicerce foterla kierowcy byly takie ladne okragle nadpalenia... 8)
Ciekawe, ze na taskie opisy idealnych aut ciagle daja sie nabierac ludzie.... :? :doubt: :rolleyes:

rezon - 06-01-2010, 13:48

dab napisał/a:
Ciekawe, ze na taskie opisy idealnych aut ciagle daja sie nabierac ludzie....
nabierają się też na zapewnienia dealera :x
zako7 - 06-01-2010, 14:45

Dziękuję za odpowiedzi 8)
Szukam gdzie indziej :wink:
pozdrawiam

mariusz_2050 - 06-01-2010, 17:42

Zako7 generalnie chodzi o to, że trudno coś doradzić na podstawie zdjęcia. Każdy handlarz próbuje pokoloryzować aby zachęcić klienta. Musisz po prostu furę zobaczyć w realu bo wtedy czesto to auto staje się zupełnie innym niż to z ogłoszenia.
dab - 06-01-2010, 20:38

mariusz_2050 napisał/a:
furę zobaczyć w realu bo wtedy czesto to auto staje się zupełnie innym niż to z ogłoszenia.

ciekawe rowniez, ze zawsze te ogledziny bardziej rozczarowuja niz wzmacniaja zachwyt :roll: :D
rezon napisał/a:
nabierają się też na zapewnienia dealera :x

a rezon jak zwykle (ostatnio) czujny 8)
Ale ci ten diler :D dopiekl

rezon - 06-01-2010, 20:46

dab napisał/a:
Ale ci ten diler dopiekl
w końcu muszę docenić kogoś, kto mi zarzuca, że próbuję go oszukać :shock: , a sam naciął mnie na min. 150zł :oops: . A najbliższe inne dealera mam chyba w Krakowie :( . Do tej pory autoryzowany dealer to była instytucja, do której się jedzie używki sprawdzać, a teraz to gdzie?
Bart007 - 06-01-2010, 21:55

dab napisał/a:
ciekawe rowniez, ze zawsze te ogledziny bardziej rozczarowuja niz wzmacniaja zachwyt :roll: :D

Co ciekawe - nie zawsze. Szukając Outlandera, trafiłem na dwie oferty osób prywatnych, gdzie na amatorskich zdjęciach samochód wyglądał tak sobie, a przy oględzinach wypadał bardzo przyzwoicie. W jednym przypadku skończyło się to nawet zakupem :) Handlarze faktycznie robią wszystko, by podrasować ofertę, ale już w autach z pierwszej ręki można być mile zaskoczonym...

JCH - 06-01-2010, 22:41

rezon napisał/a:
A najbliższe inne dealera mam chyba w Krakowie :(
Kolego rezon nie idźcie tą drogą, nie idźcie ;) W Krakowie też niezbyt ciekawie :) Już może lepiej w kierunku na Lublin.
rezon - 06-01-2010, 22:44

JCH napisał/a:
Już może lepiej w kierunku na Lublin.
też dobry kierunek do września mam zaplanowanych już kilkanaście wyjazdów w tem kierunku. Słyszałem dobre opinie o Kielcach, ale tam na razie nie mam zleceń
dab - 07-01-2010, 17:05

rezon napisał/a:
A najbliższe inne dealera mam chyba w Krakowie

rezon, jak Krakow odpada to wal smialo na Wroclaw - ta sama autostrada :biggrin: tylko troszke dalej....serwis wprawdzie przecietny ale browarka sie zawsze mozemy napic :mrgreen: