Chcę Kupić Space Stara - [MSS DID] prosze o opinie czy warto
sebi997 - 05-01-2010, 00:32 Temat postu: [MSS DID] prosze o opinie czy warto http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10961148 prosze o opinie czy warto zainteresowac sie tym modelem mam pytanie odnosnie tego silnika podobno jest z renault jak wyglada sprawa z niezawodnoscia co ile trzeba wymienic kolo dwumasowe ? jak wyglada sprawa z dostepnoscia czesci
cns80 - 05-01-2010, 08:47
Właściciel nie pisze że ma 110 tyś przebiegu i że jeździł emeryt. Nie udaje że stan jest idealny. Więc może warto się nim zainteresować.
drtymf - 05-01-2010, 09:28
Trochę biedna wersja - bez relingów, klamki czarne itp.
Poza tym tak jak pisze poobijany - tył od strony pasażera na prawo i poniżej reflektora - do roboty i malowania zderzak i tylny błotnik. Przedni błotnik od strony kierowcy.
Jak oglądać to tylko z blacharzem który by miał to robić i ocenił koszty.
Mi osobiście wydaje się że z tym wyposażeniem i tymi wgnieceniami mocno bym się nad nim zastanawiał w sensie negatywnym. No chyba że blacharz powie że zrobi dobrze i za niewielkie pieniądze i mechanicznie jest cacy.
sebi997 - 05-01-2010, 13:39
ok ale co z tym kolem dwumasowym jak wyglada sprawa z wymiana chodzi mi o to co ile km bede go musial wymienic ? no i ogolnie jak spisuje sie ten silnik bylem go wczoraj ogladac uszkodzenie nie sa wielkie sa zaprawione i szczerze nawet bym ich nie robil mi to osobiscie nie przeszkadza silnik rewelacja po trzech dniach stania i przy temp -10 stopni odpalil na dotyk
cns80 - 05-01-2010, 14:42
sebi997 napisał/a: | ok ale co z tym kolem dwumasowym jak wyglada sprawa z wymiana chodzi mi o to co ile km bede go musial wymienic ? no i ogolnie jak spisuje sie ten silnik bylem go wczoraj ogladac uszkodzenie nie sa wielkie sa zaprawione i szczerze nawet bym ich nie robil mi to osobiscie nie przeszkadza silnik rewelacja po trzech dniach stania i przy temp -10 stopni odpalil na dotyk | Jak będziesz pewny że silnikowo i mechanicznie igła i że nie miał jakiejś wypadkowej przeszłości to myślę że możesz go brać, bo mozna kupić dużo ładniejsze egzemplarze w podłym stanie technicznym. Cenę troszkę ponegocjuj
Co do koła dwumasowego to jego trwałość zależy od użytkownika i producenta. Producent raczej nie dał plamy i nie spotkałem jeszcze przypadków nadmiernego zużycia (np. w Peugeotach nawet po 45 tyś.) więc jeśli uzytkownik jest normalny to i powyżej 200 tyś takie koło dojeździ (w ruchu autostradowym nawet i dwukrotnie więcej ). Nie ma się co obawiać tym bardziej że nie jesteś w stanie sprawdzić jak bardzo jest już zużyte.
drtymf - 05-01-2010, 15:04
No chyba że już bardzo - u mnie to się objawia stukaniem na wolnych obrotach - na początku myślałem że to poduszka zawieszenia silnika ale mi mechanik rozwiał wątpliwości.Niestety po zakupie jak chciałem wymienić Na razie jeżdżę póki funduszy nie będzie większych.
W Toyotach podobno to pospolita usterka ale w Miśkach rzadko kto narzeka.
sebi997 - 05-01-2010, 17:31
cns80 napisał/a: | sebi997 napisał/a: | ok ale co z tym kolem dwumasowym jak wyglada sprawa z wymiana chodzi mi o to co ile km bede go musial wymienic ? no i ogolnie jak spisuje sie ten silnik bylem go wczoraj ogladac uszkodzenie nie sa wielkie sa zaprawione i szczerze nawet bym ich nie robil mi to osobiscie nie przeszkadza silnik rewelacja po trzech dniach stania i przy temp -10 stopni odpalil na dotyk | Jak będziesz pewny że silnikowo i mechanicznie igła i że nie miał jakiejś wypadkowej przeszłości to myślę że możesz go brać, bo mozna kupić dużo ładniejsze egzemplarze w podłym stanie technicznym. Cenę troszkę ponegocjuj
Co do koła dwumasowego to jego trwałość zależy od użytkownika i producenta. Producent raczej nie dał plamy i nie spotkałem jeszcze przypadków nadmiernego zużycia (np. w Peugeotach nawet po 45 tyś.) więc jeśli uzytkownik jest normalny to i powyżej 200 tyś takie koło dojeździ (w ruchu autostradowym nawet i dwukrotnie więcej ). Nie ma się co obawiać tym bardziej że nie jesteś w stanie sprawdzić jak bardzo jest już zużyte. | znam juz troche historie auta zostalo sprowadzone osobiscie przez osobe ktora zostawila go w rozliczeniu w renault uszkodzenia jakie posaidalo sa widoczne do dzis a wiec byl prztarty i zrobione byly zaprawki licznik nie byl kreecony gosc powiedzial ze w zeszlym roku byl nim na wegrzech
Andrew - 05-01-2010, 19:24
sebi997, mój brat ma podobnego SS i jak narazie wszystko ok, auto spoko się sprawuje. Jak silnik chodzi cichutko na wolnych i wysokich obrotach, to nie masz się co obawiać awarii dwumasy. Silniki renaulta w miśkach spisują się dobrze, jedynymi bolączkami ich są wycieki oleju. Cena auta z tego ogłoszenia też jest nie za wysoka, także warto się zastanowić nad nim
ryszardko 50 - 06-01-2010, 16:15
Mam watpliwosci co do roku produkcji . 2002 ? W modelach 2002 r zmodernizowano przednie reflektory , tylne lampy, oraz koło kierownicy jest takze zmienione. Chyba ,ze ten MSS to jakis wyjątek .
JCH - 06-01-2010, 19:02
ryszardko 50 napisał/a: | Mam watpliwosci co do roku produkcji . 2002 ? | Face lifting był "pi x drzwi" w połowie roku. Sprzedający może też posługiwać się datą pierwszej rejestracji - różnie bywa.
xjacobs - 06-01-2010, 19:32
ryszardko 50 napisał/a: | Mam watpliwosci co do roku produkcji . 2002 ? W modelach 2002 r zmodernizowano przednie reflektory , tylne lampy, oraz koło kierownicy jest takze zmienione. Chyba ,ze ten MSS to jakis wyjątek . | space stary po lifcie były w ofercie bodajże od maja 2002 r.
kolysm - 07-01-2010, 01:07
Ja mam po lifcie z 28 października 2002. Przebieg 158 000 i jeździ bez problemów. Wymiany oleju i filtrów co 15 000 (pełen syntetyk) spalanie latem ok 5 L zimą ok 6,5. Jestem bardzo zadowolony.
|
|
|