Carisma - FAQ - [Carisma] Wymiana reflektora przedniego - Carisma 99
Wizzy - 06-01-2010, 09:46 Temat postu: [Carisma] Wymiana reflektora przedniego - Carisma 99 Witam
Czy jest mozliwosc wymiany reflektora lewgo przedniego bez demontazu zderzaka bo niestety nie mam garazu a troche teraz zimno ?
Pozdrawiam
chmielu115 - 06-01-2010, 09:53
Tak jest to możliwe bo ja sam tak wymieniałem, a że jestem trochę leniwy to nie chciało mi się sciagac zderzaka ale pomału i delikatnie wszystko da się zrobic Pozdrawiam...
Saqu - 06-01-2010, 17:20
Jeśli mowa o modelu przed liftingiem to wymienialiśmy w wakacje reflektory i do tego totalnie nie trzeba było zdejmować zderzaka, mocowania mają wszystkie praktycznie na widoku, jedynie może być potrzeba przesunąć trochę grill albo go delikatnie odgiąć, ale to wszystko
kosek - 06-01-2010, 20:27
Mogę dodać od siebie.
Wszystkie elementy na zatrzaski należy zdejmować bardzo ostrożnie. Niestety niskie temperatury sprawiają, ze plastiki stają się dość kruche, więc o wyłamanie zatrzasków łatwo.
pozdrawiam.
bartekcari - 06-01-2010, 20:43
potwierdzam zarowno to ze nie trzeba demontowac zderzakow jak i to ze plastyk jest bardzo wrazliwy na niskie temperarury :/ zalecam robic to delikatnie, najlepiej w garazu wlasnie, zawsze mozna podjechac do kogos kto ma garaz:)
pozdrawiam wszystkich
Wizzy - 08-01-2010, 13:44
Dzieki za informacje
|
|
|