Pajero Pinin - ogrzewanie pinin
Daromen - 06-01-2010, 19:31 Temat postu: ogrzewanie pinin Witam wszystkich forumowiczów,otóż zwracam sie do wszyskich właścicieli pininów i nie tylko z pytaniem dotyczącym ogrzeania w tym że aucie,otóż jest ono bardzo słabe,trzeba wiele kilometrów przejechac zeby zaczęło dmuchać ciepłym powietrzem i na tym sie to kończy,leci tylko delikatnie ciepłe,nie wiem czy te typy tak maja czy poprostu jest cos nie tak a jak tak to co? Jesli ktos wie to prosze o skomentowanie,z góry dzieki pozdrawiam.
[ Dodano: 06-01-2010, 19:34 ]
Daromen napisał/a: | Witam wszystkich forumowiczów,otóż zwracam sie do wszyskich właścicieli pininów i nie tylko z pytaniem dotyczącym ogrzeania w tym że aucie,otóż jest ono bardzo słabe,trzeba wiele kilometrów przejechac zeby zaczęło dmuchać ciepłym powietrzem i na tym sie to kończy,leci tylko delikatnie ciepłe,nie wiem czy te typy tak maja czy poprostu jest cos nie tak a jak tak to co? Jesli ktos wie to prosze o skomentowanie,z góry dzieki pozdrawiam. |
yanes - 06-01-2010, 20:59
Absolutnie sie z Toba nie zgadzam Pinin akurat ogrzewanie to ma b.dobre i szybkie jak każdy benzyniak zresztą.Może masz cos uszkodzone w sterowaniu nadmuchem albo filtr kabinowy (jeśli takowy jest bo jeszcze go nie odkryłem)jest zapchany.Dodam jeszcze że u mnie jest klima i podgrzewane fotele to komfort cieplny jest na maksa.
Grelu - 07-01-2010, 18:28
Filtr kabinowy jest za schowkiem. Trzeba wyjąć cały schowek i wtedy można dobrać się do filtra. (otwierasz, naginasz plastikowe boki do wewnątrz - są tam takie blokady i wyjmujesz schowek)
Jeśli chodzi o grzanie to ja z kolei zauważyłem że na postoju (wolnych obrotach) auta nie zagrzeje choćby nie wiem jak długo był odpalony. Denerwujące. Może za wolne obroty mam?
W fordzie miałem tak, że nagrzewnica była cała obrośnięta kurzem i słabo oddawała ciepło. Po oczyszczeniu było ok. W MB uszkodzony termostat, a potem jeszcze pękło cięgło od takiej klapki która otwierała przepływ powietrza przez nagrzewnice. Ale auto miało prawie 30 lat.
Pozdrawiam!
zuk21 - 08-01-2010, 18:29
U mnie również nie ma problemu z ogrzewaniem, działa szybko i sprawnie. Według mnie przyczyn może być kilka, oprócz wymieniony przez przedmówców miałem kiedyś w starym aucie przypadek zapchanej (zakamienionej) nagrzewnicy. Poprzedni właściciel najwidzoczniej lał wodę zamiast płynu chłodniczego. Może warto też sprawdzić stan i poziom płynu chłodniczego, bo on jest odpowiedzialny za nagrzewanie wnętrza.
Pozdrawiam.
|
|
|