To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - jak sie dostac do głośników w EA w drzwiach?

Firebee - 14-09-2006, 16:32
Temat postu: jak sie dostac do głośników w EA w drzwiach?
Witka - trzeba rozkrecic cala tapicerke drzwi? Bo chyba sama przeslona glosnika nie jest wyciagalna?

Gdzie mozna wcisnac glosniki wysokotonowe z przodu :) (ori 20 letnie z bmw - miodzio) srednica ok. 10cm.. moze w te gorne boczne nawiewy? jest tam miejsce? Pozdr.

Firek

piwkotom - 14-09-2006, 16:55
Temat postu: Re: jak sie dostac do głośników w EA w drzwiach?
Firebee napisał/a:
Witka - trzeba rozkrecic cala tapicerke drzwi? Bo chyba sama przeslona glosnika nie jest wyciagalna?

No raczej trzeba zdjac boczek, ale nie ma z tym wielkiej roboty

Firebee napisał/a:
Gdzie mozna wcisnac glosniki wysokotonowe z przodu :) (ori 20 letnie z bmw - miodzio) srednica ok. 10cm.. moze w te gorne boczne nawiewy? jest tam miejsce?

co niektorzy maja zamontowane fabrycznie w miejscu mocowania lusterka (oczywiscie od wewnatrz) :P ale nie 10cm ;)

Bartek - 14-09-2006, 18:19

Dokładnie zaślepka lusterka z ori gwizdkami jest OK. Myślę, że jakby poszperać po Allegro to można ukopać takie gwizdki ori MMC - też są dobre, a przynajmniej nowsze i bez kombinacji
roch_27 - 14-09-2006, 18:52

Myślę, że na podstawie zdjęcia dasz sobie radę (chyba nie muszę opisywać co i jak :wink: )

ps. w sprawie gwizdków zadzwoń do gościa co wystawia EA na części pozdro

Anonymous - 14-09-2006, 20:15

No ja nie dawno wlasnie wstawialem gwizdki. Chyba miejsce w oslonach lusterek jest faktycznie najlepsze, w niczym nie przeszkadzaja, a po ukierunkowaniu odsluch bdb. Zeby to zrobic porzadnie trzeba faktycznie sciagnac tapicerke - na spokojnie to jakies 15min roboty tak zeby niczego nie uszkodzic, podlaczasz do fabrycznego glosnika i juz (pamietaj o odcieciu niepozadanych czestotliwosci). Zrobilem dziurke w oslonkach taka, zeby tylko przeszedl przewod, przykleilem i gotowe - schludnie i estetycznie, no i dzwiek pelniejszy w koncu :D
Aha sciagniecie tapicerki ma jeszcze taka zalete, ze przy okazji sprawdzisz sobie stan folii izolujacej wode u mnie byla w kilku miejscach przerwana, wiec przy okazji ja uszczelnilem - na zime jak znalazl :P

Firebee - 14-09-2006, 22:22

wielkie dzieki koledzy!:)