Pajero I - reduktor
jabol66 - 18-01-2010, 16:30 Temat postu: reduktor mam pytanie czy pajero jedynki stare ok 85 roku mogły mieć reduktor tylko na trzy biegi do przodu, mianowicie na reduktorze można jechać na jedynce dwójce i trójce a na 4 i 5 biegu już nie i na wstecznym również nie. Czy tak dała fabryka czy po prostu co¶ siadło
PiotrC - 18-01-2010, 17:50
co¶ siadło.
Pozdrawiam
[ Dodano: 18-01-2010, 17:52 ]
I siadło raczej w skrzyni biegów a nie w reduktorze.
zbyszekm2 - 18-01-2010, 19:05 Temat postu: Re: reduktor
jabol66 napisał/a: | mam pytanie czy pajero jedynki stare ok 85 roku mogły mieć reduktor tylko na trzy biegi do przodu, mianowicie na reduktorze można jechać na jedynce dwójce i trójce a na 4 i 5 biegu już nie i na wstecznym również nie. Czy tak dała fabryka czy po prostu co¶ siadło |
Niestety co¶ padło, prawdopodobnie, kto¶ grzebał i za mocno wcisn± zabezpieczenia w wodzikach, jak ono wystaje od dołu, to wadzi o innym wybierak i nie można wrzucić innego biegu.
waclaw2727 - 21-08-2011, 18:00
witam
czy kto¶ jest w stanie mi powiedzieć jak może dostać się woda do reduktora ?
bo do mojego się dostała i zwiększyła się do prawie 2 stanów oleju . Czy jest jaki¶ odpowietrznik reduktora ???? proszę o podpowiedz bo nie wiem co zrobić jak to naprawić
zbyszekm2 - 28-08-2011, 07:17
waclaw2727 napisał/a: | witam
bo do mojego się dostała i zwiększyła się do prawie 2 stanów oleju . Czy jest jaki¶ odpowietrznik reduktora ???? proszę o podpowiedz bo nie wiem co zrobić jak to naprawić |
przez rozdarta gum na lewarkach.
waclaw2727 - 28-08-2011, 10:38
zbyszekm2 napisał/a: | waclaw2727 napisał/a: | witam
bo do mojego się dostała i zwiększyła się do prawie 2 stanów oleju . Czy jest jaki¶ odpowietrznik reduktora ???? proszę o podpowiedz bo nie wiem co zrobić jak to naprawić |
przez rozdarta gum na lewarkach. |
to jedyne miejsce co może dostać się ?
a odpowietrznik w którym miejscu jest i czy on w ogóle jest
|
|
|