To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Wagon Techniczne - piszczacy pasek klinowy

qla - 22-01-2010, 07:39
Temat postu: piszczacy pasek klinowy
witajcie. czy ktos moze mi podpowiedziec co poradzic (naciagnac? ale jak?) z bardzo glosno piszczacym paskiem. piluje tak ze budzi sasiadow zanim odjade spod domu... :( . nie mam instrukcji do autka a mechanikiem tez nie jestem wiec bede wdzieczny za rady. ktos mi mowil, zebym spsikal pasek WD40... ale czy ja wiem...?
dzieki z gory. Qla

robertdg - 22-01-2010, 10:20

Jezeli pasek juz piszczy ładny kawałek czasu to samo naciagniecie niewiele, albo na niedługo pomoze, gdyz pasek przyspieszyl swoje starzenie, najlepiej kupic pasek i wymienic, naciąg od paska alternatora jest tuz nad alternatorem, ja bym zalecal w tym przypadku wymiane prócz tego paska, paska od wspomaganie/AC, napinacz w tym przypadku znajduje sie pod pompa wspomagania, jezeli nie masz zabytnio warunkow aby to wykonac zlec to mechanikowi, bo samemu zeby wyminic te paski dla kogos kto bedzie robil pierwszy raz tez nie bedzie az takie hop siup, zwlaszcza bez odpowiednich wwarunkow.

Popsikanie WD40 to zabieg tylko i wylacznie na krótka chwile

skull - 22-01-2010, 10:34

mi też piszczy nowy pasek od alternatora i naciągałem go już z dwa razy pomogło na krótko :? więcej już nie mogę naciągać.Pozostało zmienić na pasek innej marki,bo dziwne jest to,że na starym nie piszczało :? Marka aktualnego paska Continental :x
robertdg - 22-01-2010, 11:36

skull, Mitsuboshi zamontuj
qla - 22-01-2010, 18:20

dzieki za podpowiedz, mialem (zona znaczy) galanta super autko ale mamy dwa psy i potrzeba bylo cos wiekszego wiec pomienialem na vw tourana tez jest ok, bardzo ekonomiczna fura, nie to co moj space w. nara
szewa21 - 20-02-2010, 20:02

Witam, ja tez pare dni temu zmienilem pasek klinowy, co sie okazało, nowy takze popiskiwał na biegu jałowym ( wolne obroty ). gdy pojechałem do mechanika, stwierdził, ze nowo załozony psek ociera o obudowe od rozrządu - i to jest rzekomo przyczyna. Zostawilem auto i zobaczymy co z tego bedzie. ;/
Andyszczecin - 27-02-2010, 22:00

Panowie,w moim miśku też piszczał pasek...kombinowałem na rózne sposoby i nic to nie dało...wreszcie sprawdziłem czy altek lezy osiowo --okazało sie że śruba mocująca altek było lużna i kosiło go czego skutkiem były piski paska.Nigdy nie psikaj paska WD
qla - 28-02-2010, 07:54

dziekuje za rady! pasek wymieniony i wszystko juz gra. pozdrawiam