To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Czyzby amerykanski Jet Fighter mial stary FIS ?

Krzysiek_slask - 27-01-2010, 02:08
Temat postu: Czyzby amerykanski Jet Fighter mial stary FIS ?
Oto, na co sie natknalem przegladajac otoszroto :

Amerykanski Outlander 2010 po malej przygodzie

A szczegolnie to zdjecie mnie zaintrygowalo :

FIS

Czyzby w amerykanskich Outkach dalej stosowano monochromatyczny wyswietlacz ? A moze tylko handlarzynie sie zdjecia lekko pomerdaly :)

Swoja droga, to chyba pierwszy unfallwagen Out 2010 jaki widze

mitsu00 - 27-01-2010, 10:04

Powiem nawet wiecej....... handlarzyna nie zadał sobie wiekszego trudu żeby sprawdzić stan wyposazenia tego auta. ten misiek nie jest wyposażony w biksenony, nawet spryskiwaczy reflektorów nie ma bo na rynek USA do tej pory od początku sprzedaży nie są oferowane swiatła ksenonowe.

Pozdr.

[ Dodano: 27-01-2010, 10:05 ]
Aha...., a w ogłoszeniu oczywiście podane jest ąe auto posiada biksenony :D

jaca71 - 27-01-2010, 20:12

Krzysiek_slask napisał/a:
Czyzby w amerykanskich Outkach dalej stosowano monochromatyczny wyswietlacz ? A moze tylko handlarzynie sie zdjecia lekko pomerdaly :)
Wersje ES i SE z silnikami 2,4 maja duochromatyczny wyświetlacz ;) red & amber
Wersje XLS i GT mają kolorowy.
mitsu00 napisał/a:
ten misiek nie jest wyposażony w biksenony, nawet spryskiwaczy reflektorów nie ma bo na rynek USA do tej pory od początku sprzedaży nie są oferowane swiatła ksenonowe.

To się zgadza chociaż, niemanie spryskiwaczy o niczym nie świadczy bo w USA nie ma wymogu samopoziomowania i spryskiwaczy ksenonów.

zalesik - 28-01-2010, 01:58

mitsu00 napisał/a:
na rynek USA do tej pory od początku sprzedaży nie są oferowane swiatła ksenonowe

a jednak są: http://www.mitsubishicars...cs.do?loc=en-us (zakładka Exterior Features) i to nawet z samoregulacją

Anonymous - 28-01-2010, 08:51

zalesik napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
na rynek USA do tej pory od początku sprzedaży nie są oferowane swiatła ksenonowe

a jednak są: http://www.mitsubishicars...cs.do?loc=en-us (zakładka Exterior Features) i to nawet z samoregulacją

Fajne tam mają ceny......

mitsu00 - 28-01-2010, 09:00

Cytat:

W takim razie od roku modelowego 2010 to zmienili. Do 2009 nie byly oferowane. To samo dotyczylo Lancera EVO X. Informacja potwierdzona na forum amerykańskim Mitsubishi.

Pozdr.

[ Dodano: 28-01-2010, 09:04 ]
A tak naprawdę to jest to żenujace jakie niektórzy b rednie wypisują w ogłoszeniach...... Model 2010 z silnikiem benzynowym 3.3l :D

jaca71 - 28-01-2010, 09:20

mitsu00 napisał/a:
Model 2010 z silnikiem benzynowym 3.3l :D

Czepiasz się ;) Gość się pomylił o 10% a ty wielkie hallo robisz. Jakbyś przewalał kilkanaście samochodów na tydzień też byś się takimi pierdołami nie zajmował ;)

mitsu00 - 28-01-2010, 09:30

jaca71 napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Model 2010 z silnikiem benzynowym 3.3l :D

Czepiasz się ;) Gość się pomylił o 10% a ty wielkie hallo robisz. Jakbyś przewalał kilkanaście samochodów na tydzień też byś się takimi pierdołami nie zajmował ;)

Pewnie że przywiązal bym uwagę co i jak podaję w ogłoszeniu. Poprawne dane, dobre zdjęcia etc. to podstawa w szybkiej sprzedaży auta. A uwierz mi cos o tym wiem bo nie jedno auto juz sprzedałem :wink:

Pozdr.

jaca71 - 28-01-2010, 10:10

A pamiętam swego czasu był Meruś na otomoto z przebiegiem 270k km. Tyle że kolo zrobił zdjęcia przed cofaniem licznika i na jednym załapał się odometer ;) było na nim 340k km :)

Mnie bardziej niż głupota niektórych handlarzy zastanawia naiwność kupujących - wierzą lub chcą wierzyć we wszystko co jest napisane w ogłoszeniu.
Po wstępnym przeglądnięciu rynku dwu, trzylatków wybrałem opcję samochodu z salonu tyle że zza oceanu. Strach było coś kupować...

mitsu00 - 28-01-2010, 10:15

jaca71 napisał/a:
A pamiętam swego czasu był Meruś na otomoto z przebiegiem 270k km. Tyle że kolo zrobił zdjęcia przed cofaniem licznika i na jednym załapał się odometer było na nim 340k km

NO COMMENT......... :twisted:

Pozdr.

rezon - 28-01-2010, 10:50

mitsu00 napisał/a:
Poprawne dane, dobre zdjęcia etc. to podstawa w szybkiej sprzedaży auta
Tyz prowda. Jeszcze dokładam faktury z napraw i przeglądów.
Steff - 28-01-2010, 20:37

i zdjęcie segregatora bo jest ich pokaźna ilość :lol: :lol: :lol:
zalesik - 28-01-2010, 20:56

mitsu00 napisał/a:
W takim razie od roku modelowego 2010 to zmienili. Do 2009 nie byly oferowane

Wierz mi kolego, że były. Już w 2007r wersja XLS za dopłatą oczywiście mogła mieć ksenony.
Ot, opisane w TYM teście, na przykład. Mniej więcej w połowie opisu.

GrzesiekJozefow - 07-02-2010, 21:28

Kolega mitsu00 pisze:

mitsu00 napisał/a:
Powiem nawet wiecej....... handlarzyna nie zadał sobie wiekszego trudu żeby sprawdzić stan wyposazenia tego auta. ten misiek nie jest wyposażony w biksenony, nawet spryskiwaczy reflektorów nie ma bo na rynek USA do tej pory od początku sprzedaży nie są oferowane swiatła ksenonowe.

mitsu00 napisał/a:
W takim razie od roku modelowego 2010 to zmienili. Do 2009 nie byly oferowane. To samo dotyczylo Lancera EVO X. Informacja potwierdzona na forum amerykańskim Mitsubishi.

Uff. Jak dobrze, że przed kupnem Outka nie czytałem amerykańskiego forum mitsubishi, ani nie kontaktowałem się z Kolegą mitsu00.Gdybym to zrobił to kupiłbym Outka ze zwykłymi reflektorami bo inne przecież nie były oferowane (potwierdzone przecież na amerykańskim forum i u Kolegi mitsu00).

Na szczęście tego nie zrobiłem i do dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem amerykańskiego Outlandera XLS 3,0 rocznik 2008 z reflektorami ksenonowymi i z samopoziomowaniem.

http://img34.imageshack.us/img34/8560/ksenony.jpg
W górnej części zdjęcia widać reflektory, w dolnej części zdjęcia widok kabiny na którym widać, że nie ma pokrętła od wysokości świecenia świateł czyli jest samopoziomowanie.

Steff - 07-02-2010, 21:52

kolego z Józefowa to że nie ma pokrętła nie znaczy że jest samo poziomowanie ,zauważ że dużo aut z usa i niektóre robione na ten rynek nie mają w ogóle regulacji świateł z kabiny i nie mają xenonów