To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Oświetlenie deski rozdzielczej w kokpicie

morani - 29-01-2010, 21:05
Temat postu: Oświetlenie deski rozdzielczej w kokpicie
Witam!

Przepaliła mi się żarówka oświetlająca pokrętło regulacji nawiewu (Outlander I - 2003). Czy ktoś może podpowiedzieć jak się do tej żarówki dobrać by ją wymienić, no i jakie to są żarówki?

Jacek.C - 29-01-2010, 23:02

Witam.
Sprawa jest banalnie prosta. Teraz to wiem, bo jakiś czas temu zmuszony byłem do dostania się 'do środka'.
Potrzebny będzie płaski wktętak. Musisz zdjąć 'pokrywę' od całości tj.radio,regulatory.
Ta pokrywa jest na zatrzaski, więc ładnie się podważa i odskakuje.
W razie czego to pomogę fotkami. Ale jak wcześniej napisałem, sprawa jest prosta.
Pozdrawiam.

tomek.rzepek - 30-01-2010, 20:27

oo to i ja mam ten problem, a żarówka jakaś normalna? Bo cos słyszałem że z jakimś kapturkiem...
Pzdr

Jacek.C - 30-01-2010, 20:47

Panowie,spokojnie. Znajdę chwilkę to opiszę. Narazie borykam się z innym ważniejszym problemem.
morani - 31-01-2010, 14:51

Jacek.C napisał/a:
Panowie,spokojnie.

Cierpliwie czekamy,.... żarówka nie zając ;-)

ciechan83 - 31-01-2010, 19:06

Witam wszystkich . Po przeczytaniu tego postu zabralem sie za wymiane zarowek w moim outku. Sprawa faktycznie byla prosta. Wyjmujemy radio, zdejmujemy pokretla od nawiewow, plaskim srubokretem podwazamy a nastepnie odkrecamy dwie srubki, ktore byly pod pokretlami i zdejmujemy caly panel, ktory jest na zatrzaskach i juz widzimy dwie male niebieskie zaroweczki. Nigdzie takich nie znalazlem wiec jedna zabralem z popieliczki (i tak nie uzywam) a druga ze schowka. Zarowki trzeba dobrze chwycic i po prostu wycignac bez plastikowych oslonek nic nie krecac. POWODZENIA :mrgreen: