Chcę Kupić Pajero - Kupno Pajero III na co zwrócić uwagę przy zakupię??? POMOC
longergt1 - 07-02-2010, 13:52 Temat postu: Kupno Pajero III na co zwrócić uwagę przy zakupię??? POMOC Witam
Przymierzam się do zakupu Pajero III 3.2 DID. Potrzebuję pomocy na co zwrócić uwagę, jakie są słabe punkty samochodu, jak w Miśku poznać anglika itd.???
Lepszy automat z tiptronikiem czy manual???
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
jaho64 - 07-02-2010, 16:37
Jezeli chodzi o decyzje pomiedzy automatem i manualem , to chyba wiekszosc z forum lacznie ze mna stwierdzi ze automat w pajero III 3.2 did jest wyjatkowo udany Mam w swoim misku i polecam.Wiem ze mozna poznac anglika po tym ze raczke od hamulca recznego bedzie mial blizej fotela pasazera niz kierowcy.
tomekhydra - 07-02-2010, 17:57 Temat postu: ! Witam,jak zwykle,to co przy normalnych autach-zgodność nr vin,stan blach,podwozia,wycieki . Dodatkowo w aucie terenowym należy spr napędy,stan silnika itd.
Tak naprawdę sam nie jesteś w stanie wszystkiego sprawdzić -po wstępnych oględzinach umów się z sprzedającym na wizytę w dobrym serwisie (osobiście polecam zbyszka2m, naprawdę warto) i niech tam sprawdzą auto.Paiero III lepsze jest w automacie,i jeśli wtopisz to ,,ceny części są wyrzsze niż ceny części do promów NASA" ,ale jeśli kupisz autko w dobrym stanie niedługo przekonasz się iż to niewiarygodnie fajny samochód .
Życzę powodzenia.pzdr tomek
longergt1 - 08-02-2010, 19:15
Dzięki za informacje. Mam spore doświadczenie w autach 4x4. Posiadam Patrola Y60 i Y61.
Co najczęściej w Pajero III się psuje, zużywa?
I czy 3.2 DID ma rozrząd na pasku czy łańcuchu?
zbyszekm2 - 08-02-2010, 19:29
Na łańcuchu, zużywa się normalnie, jeśli się systematycznie dba to pajerka hula, że hej.
|
|
|