Chcę Kupić Outlandera - Ceny Mi¶ka z 2010
Celina - 14-02-2010, 22:56 Temat postu: Ceny Mi¶ka z 2010 popatrznie na tę ofertę dealera spod Krakowa:
http://dreambrokers.otomo...=make&order=asc
Ceny niższe niż oferowane na stronie głównej.
Czy tak może byc czy cos się za tym kryje? Jak myslicie/
JCH - 14-02-2010, 23:07
Celina napisał/a: | popatrznie na tę ofertę dealera spod Krakowa:
...
Ceny niższe niż oferowane na stronie głównej. | To nie dealer - to broker. Niższe niż jakie? Na jakiej stronie głównej
Celina - 14-02-2010, 23:14
Myslałam o cenniku umieszczonym na stronie mitsubishi.pl.
Broker i dealer -czy róznica jest gdzie sie kupuje?
JCH - 14-02-2010, 23:47
Celina napisał/a: | Myslałam o cenniku umieszczonym na stronie mitsubishi.pl | To przecież dwa różne "sklepy" więc i ceny mog± być różne
(Mam nadzieję, że Dreambrokers nie jest autoryzowanym dealerem MMC bo przyznam, że tego nie sprawdziłem)
Różnice s±. Oprócz ceny np. jeszcze takie:
kupuj±c u brokera zwykle jest taniej ale:
- masz tzw. "eurogwarancję", która może być honorowana po spełnieniu jakich¶ tam warunków. Zależy też z jakiego rynku pochodzi samochód.
- może być tak, że jeste¶ drugim wła¶cicielem bo pierwszym jest wła¶nie broker;
- nie masz np. pakietu Assistance - w przypadku Mitsubishi MAP, które jak dowodzi praktyka działa bardzo dobrze, zarówno w kraju i zagranic±;
- dostajesz goły samochód. U dealera zwykle co¶ wynegocjujesz - alarm, dywaniki, zimowe opony...
- czasem z serwisowaniem jest problem - jeste¶ jakby "gorszym" klientem.
Co jeszcze z takich istotnych spraw Niech kto¶ dopisze.
Najważniejsza to sprawa gwarancji. Aha, czasem wyposażenie samochodu może nieco odbiegać - in plus lub in minus
Celina - 15-02-2010, 00:42
Bardzo dziekuję za odpowiedĽ. Cenne uwagi:))
P.S. To forum , które jest ogromnym wsparciem dla nowicjuszy ,działa zdecydowanie na plus przy dezycji zakupu mi¶ka
|
|
|