To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Pajero 3,2 did nie odpala

raptowny - 15-02-2010, 13:26
Temat postu: Pajero 3,2 did nie odpala
Witam kupilem pajero 3,2 z uszkodzonym silnikiem ,dziura na pierwszym tloku po wymianie tloka i poskladaniu auto nie odpala nie ma zadnych bledow.Jezeli trysnie mu sie delikatnie samostartem zapala na chwile ale strasznie dymi na siwo po czym gasnie czy jest morze przestawiona pompa czy cos innego?

[ Dodano: 15-02-2010, 14:19 ]
Pajero zapalilo po probach pochodzilotroche i juz nie dymi problem teraz jest z wolnymi obrotami chwile pracuje i zaraz zaczynaja falowac i gasnie czy moze to pompa? albo jest zapowietrzony?

farmer - 08-03-2010, 14:14

, mam podobny problem tyle tylko ze jestem juz po wymianie zaworu regulacji kąta wtrysku, auto na D [automat] i wcisnietym pedale hamulca zaczyna falowac i spadaja obroty. po zalaczeniu klimy auto prawie przygasa, moze ktos juz rozwiazal ten problem lub gdzie mozna to skutecznie naprawic no i jakie koszty?
zbyszekm2 - 08-03-2010, 14:39

prawdopodobnie skończy się wymiana pompy.
farmer - 15-03-2010, 08:03

Witam, moje pajerko chodzi, po 3 tygodniach, udało sie, czyli niektore elementy w pompie mozna naprawic wymieniajac je na nowe, mnie udało sie to w BS Krotoszyn, ale za drugim podejsciem, mam nadzieje ze autko pochodzi, ale wczesniej cała Polske obdzwoniłem i znalazłem trzy miejsca gdzie chca sie podjac naprawy, jesli komus to pomoze.... BS Krotoszyn, Alwi- Bielsko Biała, i Mabi w Warszawie, mnie sie udało, koszt 1700, zycze powodzenia innym z podobnymi problemami :D
lagerboy - 15-03-2010, 19:01

a czy moglbys podac namiary takie jak telefon albo mail tam gdzie tobie sie udalo naprawic??