To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - [Carisma] Kupno Carismy!

luteq - 15-02-2010, 18:53
Temat postu: [Carisma] Kupno Carismy!
Witam wszystkim mitsumaniakow! Chce kupic Carisme! Prosze o opinie na tema ponizszysz samochodow!
http://www.allegro.pl/ite..._japonczyk.html
http://www.allegro.pl/ite...zwypadkowa.html
Dzieki!

Saqu - 15-02-2010, 20:46

W tej pierwszej to mi się napewno jej użytkownik nie spodobał :D , odrazu spisuje na straty GDI ... eh
a wracając do modelu, atrapka przednia napewno krzywo siedzi, ciężko coś jeszcze powiedzieć, zdjęcia bardzo ogólnikowe.

W tej drugiej prawy kierunkowskaz przedni jest troszeczke uniesiony rogiem, i mocowania chłodnicy straciły swoją farbę, ale uważam, że warto byłoby ją oglądnąć z bliska

luteq - 15-02-2010, 20:58

Dzieki za opinie! Tez sie sklaniam do drugiej Carismy! A jesli chodzi o mocowania chlodnicy to widzialem to juz kilku Cari wiec to chyba jest normalne! Jedynie ciekawi mnie przebieg :?: , ale moze sie zdarza!
Marcin87 - 15-02-2010, 21:08

obie maja kiepska lewa strone. Cos z nimi nie tak. Ta bordowa nie byla napewno mocno uderzona ale drobna stłuczka mogla byc. Silnik był myty. Troszke zniszczony fotel kierowcy. Ogolnie ladie wyglada, ale az za ładnie. Dobrze wymyta i wypolerowana. Coś może chce ukryc. Badz podejrzliwy. A moze sprobuj silnik 1.8 sa lepsze:D
Jarucha - 15-02-2010, 21:12

Co do pierwszej to rzuca się w oczy nieznajomość tematu przez sprzedawcę, zwłaszcza podkreślanie japońskości w najmniej japońskim mitsubishi ;]

W obu przypadkach przebiegi stosunkowo niskie, moja cari z 99 jak kupowałem miał 150 tys km i to z polskiego salonu... na zachodzi podobno się więcej jeździ

W drugiej cari siedzenie wytarte od zmieniania ustawienia fotela, możliwe że miała wielu użytkowników ale nie wiem jaki to może mieć wpływ na ogólny stan pojazdu ;)

Andrew - 15-02-2010, 21:14

Pierwsza opada nawet przez sam opis sprzedawcy.
Druga nawet nawet jest, fajne obicia siedzeń(jak dla mnie) wszystkie szybki elektryczne :) Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny, no to maska przednia troszkę chyba troszkę źle spasowana patrząc po szczelinach, i patrząc na ostatnie zdjęcie odcień przedniego zderzaka różni się jakby od błotnika, ale to może tak zdjęcie zrobione. Ogólnie wygląda na zadbaną...

[ Dodano: 15-02-2010, 21:16 ]
A odnośnie przebiegu, to stanem licznika nie ma się co sugerować... Raczej większość aut ma kombinowany przebieg.

luteq - 15-02-2010, 22:49

Dzieki za pomoc chyba sie przejade obejrze te druga Carisme!
vonPaulus89 - 18-02-2010, 11:23

pierwszy sprzedawca sie po prostu nie zna na tym samochodzie i wszelkie jego bajki należałoby wziać na bok. przy drugiej uwazac na ten myty silnik ale po komorze silnika wygląda lepiej niż cari którą ja oglądałem na żywo

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11467719
ona miała ognisko rdzy przy gnieździe lewego amortyzatora, ale rzekomo stała 3 lata. u ciebie w tej drugiej wszystko tak czyste ze być może po prostu photoshop ale ocenisz na miejcu. bo tez szukam cari tylko że gdi ale słyszałem że przebiegu nie jest łatwo wymiarkować po zużyciu wnętrza (kierownica, tapicerka, pedały) bo materiały są dość trwałe
sory że się wtrąciłem z innym tematem ale wie tu może ktoś co można podejrzewać jeżeli w GDI świeci sie kontrolka check engine przy dodawaniu gazu?

Saqu - 18-02-2010, 15:44

vonPaulus89 napisał/a:
jeżeli w GDI świeci sie kontrolka check engine przy dodawaniu gazu?

Heh no to jest tajemnica, jak nie wymrugasz błędów to za wiele nie wiesz, może być wadliwa/ zapchana poma paliwowa, przepustnica/ krokowiec nie działać poprawnie itp itd.
Ogólnie GDI jednak lepiej brać bez świecącej się kontrolki CE.

Robson86 - 18-02-2010, 18:13

luteq napisał/a:
chyba sie przejade obejrze te druga Carisme!

miala robiony prawy przedni przod.
Pozdroo