Pajero III - 3.3 DID AWARIA PRZEDNIEGO NAPĘDU
yrroo28 - 17-02-2010, 21:29 Temat postu: 3.3 DID AWARIA PRZEDNIEGO NAPĘDU Witam! Jestem nowy i mam problem..
Od trzech dni jestem posiadaczem Pajero 3.2 DID Dziś wjechałem do lasu, żeby poszaleć w śniegu.. Kilka razy poważnie go zakopałem ale zawsze wyjechałem, Do momentu kiedy próbowałem go "rozbujać" Mam automatyczną skrzynię biegów i przy zmianie przód- tył coś tak jakby pękło metalowego.. Przestał działać przedni napęd. Kontrolki świecą tak, jakby wszystko było OK. Nie wyjechałem już o własnych siłach Kumpel musiał mnie wyciągnąć.. Co mogło się stać???
Szyszkowa - 18-02-2010, 07:30
Czy działa Ci tył ? Biegi zmieniają się normalnie ? Samochód jedzie, tylko nie możesz dołączyć przodu czy też problem dotyczy skrzyni biegów ?
zbyszekm2 - 18-02-2010, 07:54 Temat postu: Re: 3.3 DID AWARIA PRZEDNIEGO NAPĘDU
yrroo28 napisał/a: | Witam! Jestem nowy i mam problem..
Od trzech dni jestem posiadaczem Pajero 3.2 DID Dziś wjechałem do lasu, żeby poszaleć w śniegu.. Kilka razy poważnie go zakopałem ale zawsze wyjechałem, Do momentu kiedy próbowałem go "rozbujać" Mam automatyczną skrzynię biegów i przy zmianie przód- tył coś tak jakby pękło metalowego.. Przestał działać przedni napęd. Kontrolki świecą tak, jakby wszystko było OK. Nie wyjechałem już o własnych siłach Kumpel musiał mnie wyciągnąć.. Co mogło się stać??? |
Czyli jak świeca kontrolki? przód zapala się (nie miga)?
yrroo28 - 18-02-2010, 10:00
Szyszkowa napisał/a: | Czy działa Ci tył ? Biegi zmieniają się normalnie ? Samochód jedzie, tylko nie możesz dołączyć przodu czy też problem dotyczy skrzyni biegów ? |
Wszystko działa jak powinno, oprócz przedniego napędu..
wracałem nim do domu 70km i nie wyczułem większej różnicy.
Wyświetla wszystko jak trzeba ale przodu nie załącza.
[ Dodano: 18-02-2010, 20:20 ]
Witam ponownie!
Problem został rozwiązany Tragedii nie było, okazało się, że wypięła się się półośka z lewej strony.. Puściło zabezpieczenie. Dziś znowu mogłem poszaleć po lesie
|
|
|