Pajero III - napędy
ogono - 21-02-2010, 21:13 Temat postu: napędy witam mialem taka dzisiaj sytuacje:
wjechalem w koleine po ciagniku oczywiscie w sniegu i przedni most siadl na sniegu.. załączyłem wszystko co sie dalo łącznie z blokada tylnego mostu i kreciły mi sie jedynie tylne koła... (boksowały) przednie wogole ani drgnęły.. kontrolki niby sie wszystkie zapalaja ale cos mi sie wydaje ze cos jest nie tak.. musialem sie odkopac szpadlem i wyjechalem do tylu;)
jak sprawdzic napedy w najprosciej??
pozdrawiam
i z góry dzieki za wskazowki.
watcher79 - 21-02-2010, 22:40
Chyba właśnie sprawdziłeś... Teraz raczej szukałbym przyczyny...
ogono - 22-02-2010, 11:01
moze ktos poradzi co sprawdzic i jak zanim udam sie do warsztatu...:(
dziwne bo kontrolki sie zapalaja najpierw mruga pozniej sie swieci caly czas tak jakby bylo wszystko ok...
PiotrC - 22-02-2010, 15:46
Jeżeli kontrolki najpierw mrugają a potem świecą na stałe to najprawdopodobniej przedni napęd załącza się prawidłowo. Zacząłbym więc od szukania przyczyny w piastach kół. Czy nie rozłączyła się któraś z półosi. Podnieś najpierw jedną a potem drugą stronę samochodu. Przytrzymaj półoś ręką albo żabką i ostrożnie pokręć kołem. Jak koło się będzie obracać przy stojącej półosi to znalazłeś przyczynę.
Niedawno był założony taki temat i przyczyną było wypięte zabezpieczenie półosi.
Pozdrawiam
|
|
|