Colt - Ogólne - Colt to sprinter ?
Anonymous - 20-09-2006, 12:50 Temat postu: Colt to sprinter ? Kraze po niejednych forach.
Wiadomo, ze na kazdym z nich nawija o swoich samochodach jakie to piekne jakie szybkie, itd.
Mieliscie jakies przygody ze swoimi Coltami, ze dostaliscie w d*** w sprincie na 400m, na swiatlach badz po prostu przy wyprzedzaniu na trasie ?
Mnie sie przypomina tylko jedna historia jak dostalem sromotnie od Toyoty Camry 3.0 V6.
Na autostradzie doganialem sobie Toyote z pieknym uczuciem posiadania szatana w owczej skorze. Podjechalem na odleglosc pozwalajaca wyczytanie 3.0 V6.
Gosc zjechal inteligentnie na prawy pas aby mnie przepuscic i gdy sie z nim zrownalem przy predkosci ok. 170-180km/h koles wcisnal chyba do konca pedal gazu i tak jak w bajkach mi szczeka spadla na kolana, a moj Colt stanal niczym w miejscu bo gosciu w mig przekroczyl 200->210->220km/h podczas gdy ja dopiero po 30sek. doturlalem sie do 200km/h
Wtedy zrozumialem, ze nie ma sie co porywac na wszelakie stwory jakie jezdza po drogach, a szukac raczej kibli 1.6 - 2.0
szpala85 - 20-09-2006, 13:26
ja raz tak zrobilem , ale to byla odwrotna sytuacja wtedy ŻUK (duzy zielony z panem wladkiem ) chcial mnie wyprzedzic , jak juz byl na wysokosci przednich drzwi to redukcja na 3 i pedal w podloge , tyle go widzialem , ( a jechalem sobie spokojnie bo 65 km/h )
Hubeeert - 20-09-2006, 13:39
szpala85 napisał/a: | :mrgreen:
ja raz tak zrobilem , ale to byla odwrotna sytuacja wtedy ŻUK (duzy zielony z panem wladkiem ) chcial mnie wyprzedzic , jak juz byl na wysokosci przednich drzwi to redukcja na 3 i pedal w podloge , tyle go widzialem , ( a jechalem sobie spokojnie bo 65 km/h ) |
Mam nadzieję że na 2 pasmowej drodze?
Anonymous - 20-09-2006, 13:53
O jaaaa, ZUKA skillowales ?
Prosze o powazne posty.
Anonymous - 20-09-2006, 14:00
Mnie raz wzięła spod świateł skoda oktawia. Stoje na światłach i pod nosem sie śmieje z jego spojlerów myśle pokaże mu że spojlery KM nie dodadzą, żółte, zielone ruszam jedynka dwójka i już mogłem przeczytać na jego tylnej klapie napis TDi i coś tam jeszcze ale nie zdążyłem. Jak sie okazało koleś niedaleko mnie mieszka i często go spotykam jadąc do pracy ale jakoś tak przy nim udaje że uprawiam emerycką jazdę
[ Dodano: 20-09-2006, 14:01 ]
co do pytania czy to sprinter? myśle że TAK i nie będe pisał jakie to auta w podobnej klasie bierze bo dużó tego an forum.
A moje doświadczenia są tylko z jazdy w ruchu bo na 1/4 mili sie nigdy nie ścigałem.
wichura1 - 20-09-2006, 14:21
Kaeres jak się porywasz z motyką na słońce to się nie dziw. Pościgaj się z Galantem V6 2,5 też dostaniesz baty.
Anonymous - 20-09-2006, 14:33
A ja na sowjego 1.6 nie narzekam - ilość koni w porównaniu do tak małego silnika jest jak najbardziej OK.
Chociaż o tym że pozory mylą mogłem przekonac się swojego czasu w Markach pod Warszawą. Otóz jechałem sobie spokojnie przez Marki (max 80km/h), kiedy zauważyłem w lusterkach stjuningowanego starego zdezelowanego Forda (Granadę bodajże) - mega spojler z tyłu, z boku naklejone płomienie, zielone akcenty na masce, totalna wieś. I tak mnie trafiło, że mnie nie wyprzedzi....I faktycznie lecieliśmy ponad 150km/h i z trudem nie dawałem się wyprzedzić, aż stanęliśmy na światłach. Ja jechałem prosto a Ford skręcał w prawo więc to był koniec popisów. Ale zanim odjechaliśmy Fordziak popalił gumę stojąc w miejscu i po zapaleniu się zielonego wyskoczył jak z procy - nie miałbym najmniejszych szans. Po odgłosie silnika i gwiżdzie turbo domyśliłem się że miał potworka pod maską
Na wyścigach na 400m Misiek nie popisałby się, bo już od 1.6 CRX dostaje w dupę.
kaeres - w biegu nie miałeś najmniejszych szans. Było poprosić żeby stanął - wtedy byś go objechał.
Hubeeert - 20-09-2006, 14:35
Polecam www.streetracing.pl/forum
Anonymous - 20-09-2006, 14:44
Bywam tam ale chce popytac stricte posiadaczy Coltow - no moze Mitsubishi wszelkiego rodzaju.
Marcin-Krak - 20-09-2006, 14:49
Z jednej strony nie ma się czym chwalić, ale z drugiej ...
Otóż "wspaniałą" zakopiankę każdy zna...są na niej miejsca gdzie jest ograniczenie do 50 i w takim oto miejscu jadąc prawym pasem wyprzedziła mnie "L" z kursantem za kierownicą !! Tyle że ja wiedziałem że panowie z suszarką stoją a Ci w "L" nie
Anonymous - 20-09-2006, 15:03
Oj hubi sam zaprzeczasz swoim zasadom. Nie wnosisz nic ciekawego do dyskusji to nie bierz w niej udziału...
To juz pośmiać sie nie można w jakich sytuacjach nas ktoś wyprzedził?
Tobie polecam http://www.parafia.krywald.net/?id=13 Klub emeryta...
Anonymous - 20-09-2006, 15:33
wichura1 napisał/a: | alantem V6 2,5 też dostaniesz baty. |
watpie:D napewno nie z zatrzymanego:D
Anonymous - 20-09-2006, 15:59 Temat postu: Re: Colt to sprinter ?
kaeres napisał/a: |
Mnie sie przypomina tylko jedna historia jak dostalem sromotnie od Toyoty Camry 3.0 V6.
|
Miałem camry 3.0.
Wskazówka prędkościomierza chodzi razem ze wskazówką obrotomierza .
Nie wiem jak od 180, ale od 150 odnosi się wrażenie, ze jadący obok samochód zaczyna hamować. Rewelacyjny silnik i przy tym bardzo cichy. I nie jest łakomy na paliwo.
jasne, ze przy 180 robi się lej w baku, ale spokojna jazda owocuje przyzwoitym spalaniem.
Ficu865 napisał/a: | http://www.parafia.krywald.net/?id=13 |
Proponuję przenieść to do "Przydatne linki".
Hubeeert, Jak jest z takim odejsciem mirage? Od 150 w górę?
Hubeeert - 20-09-2006, 16:04
Po zmianie wydechu lepiej.
ROMEL - 25-09-2006, 09:52
Heh... Koledzy ścigacze...
ja równiez dostałem kilka razy po kapciach.. ale tylko dlatego, że brałem sie za fury które miały turbinkę i ponad 200KM...
Co do przyśpieszeń itd.... mogę sie wypowiedzić o kilku modelach Colta 1,3; 1,5; 1,6GTI; 1,8GTI....ale skupmy sie nad tymi co jeżdże cały czas czyli 1,6 i 1,8 GTI - jest duza różnica pomiedzy nimi - a koników wcale nie duża różnica,,, na momencie a i owszem - ale decydującą sprawą w tym porównaniu ma skrzynia biegów i jej przełożenie....
1,6 4G61 S - rozpędza sie pięknie do 180km/h później zwalnia i tak "powoli" z żaglem na dachu nawet do 230km/h... ( z dobrym wiatrem)
1,8 4G67 - (krótka skrzynia) dosłownie "sprintem" dochodzi do 190-195km/h później troszkę słabnie i tylko do 205-210km/h.... dla porównania innych Colcików na 5biegu przy 4000obr/min mam niepełne 120km/h autko poprostu rwie do przodu nawet na 5 biegu... z pełna odpowiedzialnością mógłbym nazwać go SPRINTEREM...
Pozdrówka
|
|
|