EVO - Techniczne - Kod lakieru do EVO VI
Anonymous - 02-08-2005, 11:43 Temat postu: Kod lakieru do EVO VI Witam
Bardzo bym prosił o podanie kodu lakieru do Lancera EVO VI. Interesuje mnie głównie niebieski odcień ale jeśli nikt takiego kodu niema to może być też inny kolor byleby do EVO VI. Jest mi on potrzebny żeby polakierować nadwozie w modelu 1/24. Z pewnością pokaże foty jak go skończe. Z góry dziękuje za pomoc
pozdrawiam
Hubeeert - 02-08-2005, 11:47
Kod czyli nazwa?? Były dwa niebieskie: Icelle Blue - ciemniejszy i Reims Blue - jasniejszy
Anonymous - 02-08-2005, 12:02
chodzi mi o kod bo bez niego niekupie lakieru
Hubeeert - 02-08-2005, 12:22
A to w sumie ciekawe - service manual podaje tylko 3 kolory i żaden nie jest niebieski
SILVER A69 AC11169 Satellite Silver Metallic
BLACK X08 AC11008 Pyreness Black Coloured Pearl
WHITE W83 AC10983 Scotia White Solid
No nie wiem - jeszcze popytam jeszcze jedno pytanie bo pod maską io bagażnik maleowane były innymi kolorami tez chcesz ich numery?
Anonymous - 02-08-2005, 12:27
Hubeeert napisał/a: | No nie wiem - jeszcze popytam Very Happy |
byłbym bardzo wdzięczny
Cytat: | jeszcze jedno pytanie bo pod maską io bagażnik maleowane były innymi kolorami tez chcesz ich numery?
|
nie wystarczy mi kolor karoserii bo w modelu niejest nic otwierane
Matejko - 02-08-2005, 13:57
a nie prosciej isc do sklepu wziac palete lakierow mitsubishi i poszukac niebieskiego ??
Jackie - 02-08-2005, 16:09
Matejko napisał/a: | a nie prosciej isc do sklepu wziac palete lakierow mitsubishi i poszukac niebieskiego ?? |
A to kolego nie jest takie proste, kody kolorów tych aut nie wystepują w palecie Mitsubishi, nawet w manualu nie mam takiego a wiem, że niebieski był. I tu jest ból.
Pozdrawiam
Matejko - 02-08-2005, 16:12
to tez sie koledze niebieskiego zachcialo evo
Hubeeert - 02-08-2005, 16:27
Jackie napisał/a: | nawet w manualu nie mam takiego |
Chyba mamy ten sam service manual
Anonymous - 02-08-2005, 20:14
Matejko napisał/a: | to tez sie koledze niebieskiego zachcialo evo Very Happy |
ano zachciało mam Subaru Impreze w niebieskim metaliku i chciałem żeby ten też był taki. Pięknie by to wyglądało na półeczce w gablocie, niedość że odwieczni rywale to w dodatku w podobnym kolorze Ale widze że są problemy z odnalezieniem tego lakieru tak więc chyba pomaluje go na biało. Dzięki Hubeeert za kody lakierów. Prace potrwają ok. 2-3 tygodni w zależności ile będe miał czasu i chęci i wówczas zaprezentuję Wam moje ''dzieło''
ps. a może byście otworzyli nowy dział galerie modeli. Być może jest jeszcze ktoś na forum kto zajmuje się modelarstwem/kolekcjonertstwem modeli (niekoniecznie Mitsubishi ) Mógłym się również podjąć moderowania działu. Ale taki dział miałby sens istnienia tylko wtedy jakby było troche osób zainteresowanych tym tematem. Przepraszam że piszę to tutaj ale niewiedzialem gdzie to umieścic
Hubeeert - 02-08-2005, 20:21
Nie przepraszaj ciesze się że Modele Mitsu tez wzbudzają emocje co do białego to wersja RS była jedyna dostepna tylko w białym kolorze tutaj masz sporo informacji o EVO dostęp do części z nich wymaga płacenia jakby co daj znać mam abonament
P.S. Zmniejsz proszę swój obrazek w podpisie do rozmiaru 400x50 max (dł x wys)
Matejko - 02-08-2005, 20:24
Cobalt-Blau - T10
Siara... i wszystko jasne
Rafal_Szczecin - 02-08-2005, 20:24
ja mam takie pytanko hubertuss czy te wszystkie autka w Twoim podpisie to sa modele ? moglbys zapodac jakimis wiekszymi fotami ?
Hubeeert - 02-08-2005, 20:33
Matejko w EVO 6 były dwa niebieskie: Icelle Blue - ciemniejszy i Reims Blue - jasniejszy jak już zreszta u góry napisałem...
Anonymous - 02-08-2005, 20:37
Matejko napisał/a: | Cobalt-Blau - T10
Siara... i wszystko jasne Mr. Green |
dzięki
Hubeeert napisał/a: | Nie przepraszaj Very Happy ciesze się że Modele Mitsu tez wzbudzają emocje Very Happy co do białego to wersja RS była jedyna dostepna tylko w białym kolorze tutaj masz sporo informacji o EVO dostęp do części z nich wymaga płacenia jakby co daj znać mam abonament Very Happy
P.S. Zmniejsz proszę swój obrazek w podpisie do rozmiaru 400x50 max (dł x wys) |
wzbudzają wzbudzają szczególnie EVO VI obrazek narazie wywale a za jakiś czas wstawie nowy... zaktualizowany
Cytat: | ja mam takie pytanko hubertuss czy te wszystkie autka w Twoim podpisie to sa modele ? moglbys zapodac jakimis wiekszymi fotami ? |
tak, to wszystko modele. Niestety mam tylko takie małe fotki ale jak znajdę troszkę czasu to porbie fotki i wrzuce Być może jeszcze gdzieś na kompie zachowały się duże.
pozdrawiam serdecznie
|
|
|