To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

3000GT/GTO Techniczne - plyn chlodniczy [PROBLEM ROZWIAZANY]

lukas - 27-02-2010, 11:46
Temat postu: plyn chlodniczy [PROBLEM ROZWIAZANY]
Cytat:
Mam problem bo misiek czasem sie grzal, czasem nie, wiec stawilem ze Termostat.

- Wymienilem termostat, zalalem plyn (bo mi gdzies ucieka) ogolnie po dluzszym postoju na wolnych obrotach temperatura byla bardzo dobra - normalna (na pol zegara)

[PROBLEM ROZWIAZANY]

n3000 - 27-02-2010, 17:16

Witam, pierwsza sprawa to nie odkręca się korka na rozgrzanym silniku bo gorący płyn chłodzący jest pod cisnieniem ok 1 bara i normalne że wyprysnie po odkreceniu korka. Korek zdejmuje sie na zimnym silniku. Czujnik od zegara ciśnienia oleju znajduje się w tylnej części silnika (bliżej kabiny) w okolicy pompy wspomagania a dokładniej niżej niej, dochodzi do niego jeden kabel obok niego jest czujnik od kontrolki ciśnienia oleju na tablicy rozdzielczej.
lukas - 28-02-2010, 02:58

Wiem ze sie nie odkreca korka na rozgrzanym silniku ;)

btw. dzieki za wskazanie czujnika ;)

daniel3000gt - 28-02-2010, 12:53

Witam, czujnik ciśnienia oleju siedzi od strony rozrządu przy misie olejowej, bo on siedzi w pompie olejowej i od tyłu będzie widoczny ;) ) sam miałem kiedyś problemy z czujnikiem i pompą olejową ale to są chore ceny nowych części. W razie będziesz potrzebował jakiś części to polecam się z pomocą mam znajomego który handluje częściami do 3000gt i ma na serio bardzo dobre ceny. Pozdrawiam.
n3000 - 28-02-2010, 15:20

Witam, w takim razie jaka cena u ciebie za komplet popychaczy?
Devill - 28-02-2010, 15:43

dolanczam sie do pytania
daniel3000gt - 01-03-2010, 00:09

hehe panowie "..nie umnie..." tylko mówiłem że kolega sprzedaje a to jest drobna różnica jutro napisze jak sie dowiem cene ja mialem 3000gt 2 lata temu i teraz właśnie poszukuje ciekawego GT-ka. jutro jak się dowiem napiszę cenę. Pozdrawiam.