To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

3000GT/GTO Techniczne - Co daje rozpórka na tył ?

Devill - 04-03-2010, 17:02
Temat postu: Co daje rozpórka na tył ?
jak w temacie, na co wpływa ? i czy daje coś sama tylna bez przedniej. mam możliwość kupić tylną, niestety do przedniej nie mam narazie dojścia
n3000 - 04-03-2010, 19:01

Witam, rozpórki usztywniają nieco nadwozie, poprawia się też prowadzenie w zakrętach stosuję się je w sporcie przeważnie w kompletach na przód na górę i dół a na tył na górę. Po założeniu samej tylnej raczej różnicy w prowadzeniu nie odczujesz, musisz też liczyć się z tym że jeśli zaliczysz mocniejszy dzwon którąś stroną to oba kielichy zostaną przesunięte.
Devill - 04-03-2010, 19:08

sama zasade znam, wlasnie chodzi mi o to czy sama tylna cos da badz czy nawet nie zaszkodzi, nie idzie w PL nigdzuie dostac przedniej, chyba ze ktos ma dostep ?
udi - 04-03-2010, 22:09

Ja panowie dorobilem sobie rozporke (porzadna) na przod co prawda w oplu astrze i jak moj brat wszedl w pierwszy zakret to az nie mogl uwierzyc ze jest taki sztywny i ze to tyle daje.
W 3000gt karoseria jest o wiele sztywniejsza i sadze ze na przodzie to jeszcze pomoze ,ale na tyl to nie odczujesz takiej duzej roznicy.Ale pod wzgledem tuningowym to jak najbardziej sie nadaje.Jak masz okazje kupic za dobre pieniadze to ja na twoim miejscu bym sie zdecydowal.
Przednie rozporki widzialem na angielskim ebayu za rozsadne pieniadze i calkiem niezle a koszt przesylki wychodzil okolo 20 fuli.