Archiwum - [Carisma] Bardzo proszę o ocenę :)
roberto1986 - 05-03-2010, 18:59 Temat postu: [Carisma] Bardzo proszę o ocenę :) Witam wszystkich. Proszę o rzucenie okiem na te dwie aukcje i ocenę tych cari. Moze wy coś zauważycie niepokojącego i ocenicie czy warto się którąś z nich zainteresować.
1. http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11771799
2. http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11775683
Wszystkim bardzo dziękuje za oceny i rady. Pozdrawiam
robertdg - 05-03-2010, 19:14
Malowany przedni zderzak, podejrzane tylne lewe drzwi, przydałoby się zdjecie komory silnika
Prawdopodobnie malowane drzwi z prawej strony, przednie i tylne
Centosz - 05-03-2010, 20:57
W pierwszej z tyłu krzywo umieszczony znaczek DiD, co może oznaczać że coś sie działo z tyłem.
W drugiej przednie lampy powinny być nie tgz.przydymione tylko białe.
zbycho77 - 05-03-2010, 22:14
Centosz napisał/a: | W drugiej przednie lampy powinny być nie tgz.przydymione tylko białe. |
No więc z lampami przednimi to w carismach jest tak, że są słabe ... w mojej cari z 2001 odblaski w ori reflektorach były kompletnie zmatowiałe i musiałem je wymienić bo fatalnie świeciły, jako że miałem możliwość zakupu takich ciemnych lamp to wziąłem i też mam teraz podejrzane auto ... chociaż fajnie wygląda. Piszę to, żeby zwrócić uwagę, że nie zawsze takie "modyfikacje" wiążą się z rozbiciem auta itp., co nie znaczy, że nie trzeba uważać.
roberto1986 - 07-03-2010, 17:33
robertdg napisał/a: | Malowany przedni zderzak, podejrzane tylne lewe drzwi |
jak mam to rozumieć po czym tak sądzisz??
robertdg - 07-03-2010, 17:38
roberto1986, zderzak przedni ewidentnie różni sie barwa, jednakze jest to taki element który ulega uszkodzeniom, wkońcu takie jego przeznaczenie, a z drzwiami to takze mi sie wydaje ze mogłobyć coś robione, chociaz 100% pewnoścoi nie mam, jednak przy tym zdjeciu co jest wyglada jakby drzwi nie do konca sie domykały, nie byly spasowane i mialy inny odcien, jak bedziesz ogladal auto to zwroc na to uwage
roberto1986 - 07-03-2010, 17:49
robertdg napisał/a: | zderzak przedni ewidentnie różni sie barwa, jednakze jest to taki element który ulega uszkodzeniom, wkońcu takie jego przeznaczenie, a z drzwiami to takze mi sie wydaje ze mogłobyć coś robione, chociaz 100% pewnoścoi nie mam, jednak przy tym zdjeciu co jest wyglada jakby drzwi nie do konca sie domykały, nie byly spasowane i mialy inny odcien, jak bedziesz ogladal auto to zwroc na to uwage |
aha rozumiem bo chyba się wybiorę ją zobaczyć bo są w tej miejscowości dwie cari na allegro więc może na weekendzie pojadę chociaż ta drugo co zresztą tez mi ją oceniałeś mi się bardziej widzi chociaż nie wiem w jakim stanie są samochody sprowadzane z fracji ;/
Saqu - 07-03-2010, 20:45
We Francji ludzie parkują na styk, jakieś ocierki, przepychanki na parkingach to jest coś na porządku dziennym większych miast więc w tym wpadku elementy takie jak zderzaki są dosyć mocno nadwyrężane. Nawet na filmikach na youtube można pooglądać jakie cyrki robią.
Pap - 19-03-2010, 16:38
Witam,
Jestem tu nowy, al eCarisma przypadła mi do serca i chcę kupić dobry egzemplarz.
Znalażłem cos takiego:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=966391014
Poradźcie coś. Niby wygląda tak jak powinna, cos tania chyba...
Prosze o opinie
Saqu - 19-03-2010, 17:36
A no np w niej zapewne coś było z błotnikiem robione i to chyba jednym i drugim, kierunkowskazy mają inny kolor niż powinny, na prawym błotniku brakuje listewki, lewy błotnik/maska duża szczelina jest i nie równo się schodzi, kierownica w tym roczniku raczej już nie powinna być ta, tylko nie co inna, z tyłu np brakuje oznaczeń,
Pap - 19-03-2010, 18:27
Dzięki,
Saqu napisał/a: | A no np w niej zapewne coś było z błotnikiem robione i to chyba jednym i
drugim, kierunkowskazy mają inny kolor niż powinny, na prawym błotniku brakuje listewki, lewy błotnik/maska duża szczelina jest i nie równo się schodzi, kierownica w tym roczniku raczej już nie powinna być ta, tylko nie co inna, z tyłu np brakuje oznaczeń, |
Prawie wszystko wypatrzyłem, oprócz... listewki(!) ;-D no i te kierunkowskazy - te roczniki chyba miały już dymione klosze? Reflektory są dymione, a kierunki nie mają być?
I jeszcze jedno - w komorze silnika niektóre elementy mocujące są dziwnie mocno zajęte rdzą - składane z byle...?
[ Dodano: 19-03-2010, 18:35 ]
...i jeszcze jedno - co to za kontrolka na tablicy licznikowej?
[ Dodano: 19-03-2010, 18:38 ]
no i moc silnika... - 140KM???
Tu powinno być 122?
Centosz - 19-03-2010, 18:40
Kontrolka otwartych drzwi.
Saqu - 19-03-2010, 18:50
Mocą silnika bym się nie sugerował, no bo wiemy jak jest a to że on sobie napisał 140km to.. ehh..
Pap napisał/a: | elementy mocujące są dziwnie mocno zajęte rdzą |
Tak to wygląda też z elementów zewnętrzynych
Pap napisał/a: | eflektory są dymione, a kierunki nie mają być? |
Kierunki w reflektorach są dymione a te z boku powinny być białe a nie pomarańczowe.
a tak z innej mańki..
Sterowanie szyby w drzwiach przednich pasażera jest odwrotnie niż powinno być
Odradzam Ci to auto z Nim to jakaś masakra jest
Pap - 19-03-2010, 19:08
Ehh, trochę poczytałem tu i tam i wciąż to za mało
Doceniam pomoc!
Już się "wyleczyłem"
[ Dodano: 19-03-2010, 23:43 ]
A taka propozycja?
http://otomoto.pl/mitsubi...-C10958755.html
niks1987 - 20-03-2010, 23:41
Nie wiem czy dobrze myślę, ale Cari z ciemnymi lampami nie miały "chromowanych" obwódek na grillu. Brak oznaczeń pod kierunkami z boku (ale to oczywiście mogło się komuś nie podobać i zdjął, zaszpachlował i pomalował 2 błotniki ). Kierownica CHYBA powinna być skórzano - drewniana... I jeszcze gałka zmiany biegów - jakby z poprzedniego modelu...
|
|
|