[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - [CY2A 1.5] Zmieniał ktoś tarcze hamulcowe?
Cichy_WN - 07-03-2010, 10:45 Temat postu: [CY2A 1.5] Zmieniał ktoś tarcze hamulcowe? Wygląda na to, że wjazd z miasta na zaśnieżony parking załatwił mi tarcze hamulcowe. Jeszcze tego nie potwierdziłem (czekam na wymianę opon na letnie) ale na 95% tarcze poszły sobie w balet.
Czy opłaca się tarcze przetaczać, czy tylko wymiana? Słyszałem w ASO MITCAR, że stosują zamienniki za nie duże pieniądze. Czy wiecie jakie to są tarcze i czy dużo gorsze/inne/lepsze od oryginałów?
Jaki może być koszt wymiany na oryginały?
krzychu - 07-03-2010, 13:36
Ten temat:
http://forum.mitsumaniaki...t=33610&start=0
Pytanie też czemu nie jest w technicznym?
A podsumowując to znajdziesz coś od ATE, Brembo (ale z niskiej serii nie za dobre), z USA EBC do wyboru w 3 wersjach.
mkm - 07-03-2010, 13:40
Juz jest
rezon - 10-03-2010, 08:08
Cichy_WN napisał/a: | Czy wiecie jakie to są tarcze i czy dużo gorsze/inne/lepsze od oryginałów? | Nie wiem jak w Lancerach, ale Outkach zamienniki sprawują się lepiej niż ori i kosztują połowę ceny. Ja na razie wymieniłem tylko klocki na TRW i do buczących i słabo hamujących ori nie spieszno mi wracać. Za ok. 20kkm czeka mnie wymiana tarcz i ori są już na straconej pozycji. Hamulce to bezpieczeństwo, nie ma co oszczędzać.
|
|
|