Archiwum - Carisma 96, 1.8 Bialystok
m4rud3r - 11-03-2010, 15:38 Temat postu: Carisma 96, 1.8 Bialystok Witam.
Najpierw poszukiwalem galanta, ale stwierdzilem ze w kwocie ktora dysponuje ciezko bedzie znalezc sensowny egzemplarz to pomyslalem nad Carisma.
W oko wpadla mi nastepujaca oferta:
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11802629
Kategoria:Hatchback
Informacje:
Rok produkcji: 1996, Data rejestracji: 06/1996, Przegląd: 11/2010, Ubezpieczenie: 06/2010, 220 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 125 KM (92 kW), Pojemność skokowa: 1800 cm3, benzyna+LPG, granatowy-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Kraj pochodzenia: Polska, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, welurowa tapicerka
Dodatkowe informacje:
serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:
Przedmiotem sprzedaży jest świetne i niezawodne autko Mitsubishi Carisma z instalacją gazową , butla w miejscu koła zapasowego, Samochód jest w bdb stanie wizualnym i technicznym lakier błyszczy się jak nowy, na karoserii nie ma rys, wgnieceń ani najmniejszych śladów korozji, technicznie również w dobrym stanie wszystkie naprawy zawieszenia wskonywane zawsze na bieżąco łącznie z wymianą oleju, płynów itp. , z silnikiem nie było żadnych problemów z uruchamianiem nawet w największe mrozy, pracuje cicho i równo , autko prowadzi się znakomicie: nie ściąga, zawieszenie ciche nie wytłuczone, Klimatronic sprawny
gaz nabity idealna sprawa na lato.
Hamulce w stanie bdb przód i tył hamólce tarczowe, samochód zatrzymuje się praktycznie w miejscu,
jazda autem jest ekonomiczna spalanie gazu, cykl miejski ok10l, w trasie 8l.
Wyposażenie auta :
2 airbagi, 4el. szyby, klimatronic, abs, cenralny zamek na pilot, wspomaganie , el. lusterka
Do samochodu posiadam całą dokumentację książkę serwisową, instrukcję obsługi, 3 komplety kluczy
Co myslicie o tej ofercie? Na co zwrocic szczegolna uwage przy ogladaniu Carism? Czy moze ktos podac orientacyjna cene rozrzadu do takowej Carismy ?
robertdg - 11-03-2010, 15:45
m4rud3r, to auto od MitsuManiaka, zwróć uwage na naklejke na drzwiach pod lusterkiem, oraz na tylnej klapie albo mi sie wydaje albo w komorze silnika ta czesc do ktorej przykreca sie lewy blotnik sie swieci, może poczekamy aż sie zgłosi własciciel i udzieli jakichś ciekawych informacji odnośnie autka
Mario - 11-03-2010, 18:26
Ten silnik (1.8) ma 115 KM a nie 125 jak podał sprzedawce (tak jest w gdi),
nie podobają mi się te naklejki z tyłu (chodzi mi o napis mitsubishi i carisma)
i ten napis pod lewym bocznym kierunkiem (gdi?? czy jakies hdi? nie wiem)
cane - 11-03-2010, 18:52
Albo mi się wydaje, albo to jest była Carisma Piwora. Popatrzcie na koniec nr rej, charakterystyczną naklejkę na klapie, nawet kołpaki są te same...
Bezwypadkowy ten samochód też nie jest, a na pewno postłuczkowy, więcej w tym temacie: http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
I jeszcze fotki do porównania: http://picasaweb.google.p...subishiCarisma#
robertdg - 11-03-2010, 19:20
cane, masz 100% racji jest to Carisma Piwor'a kazdy detal jest taki sam, a w tym przypadku to jest za duzo zbiezności, sprzedana 23.02, a zdjecia maja date 26-27.02
m4rud3r - 11-03-2010, 19:24
Czyli co , odpuscic ją sobie i szukac innej ? Ps: jak sie sprawuja Carismy 90konne ? Taka moc wystarczy jak na ta bude aby sie tym sprawnie poruszac ?
cane - 11-03-2010, 19:36
Ja bym z pewnością odpuścił. Sam Piwor stwierdził, że ten samochód miał prawdopodobnie większe przygody:
Piwor napisał/a: | Dziś dokładnie przebadałem autko pod względem powierzchni lakierniczej. Tył prawdopodobnie dospawany. Tylne słupki zalane szpachlą, miejscami czujnik nie wykrywał nic. Każdy element posiada szpachlę. Łącznie z dachem. Sam już nie wiem, czy to auto kiedyś dachowało? Duże prawdopodobieństwo. |
m4rud3r - 11-03-2010, 19:40
Aha , no to odpuszczam ją. Dzieki za pomoc
Matejko - 11-03-2010, 20:56
szybko ją "podkorolowali
xjacobs - 12-03-2010, 15:15
zastanawiające jest, że nikt nie dotyka pedału gazu, a on sam trzyma 1550 obr/min. :O
dowiedz sie u piwora o co z nią chodziło i wszystko będzie jasne ciekawe dlaczego ją sprzedaje
|
|
|