To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Przeróbka wnętrza Galant/Legnum

jkrzysztof80 - 16-03-2010, 13:09
Temat postu: Przeróbka wnętrza Galant/Legnum
Znalazłem takie coś w sieci co sądzicie?

xor - 16-03-2010, 14:51

Paksudne.
Jako pasażer nie wsiadł bym za ządne skarby - nogami obijanie o radio, brak poduchy - w razie wypadku czacha ląduje na rancie ekranu...
Konsola centralna ujdzie, ale tam nic wielkiego nie ma (japoński klimatronik, wskaźniki tylko dodane i oblepione chyba tylko uchwytami na całą możliwą elektronikę)

Tak w ogóle to nie rozumiem idei montowanai ekranów w autach - po kilku minutach strzelił bym pawia oglądajac coś w czasie jazdy, i większość ludzi których znam ma podobnie - w czasie jazdy musi się patrzeć przez okno, najlepiej na wprost. Ew. spać :)

Anonymous - 16-03-2010, 16:31

Dramat.
Dużo jeżdżę w nocy, mam wyłączone podświetlenie wszystkiego co zbędne aby oczu nie męczyć a tutaj full choinka jak na święta.
Poza tym koncepcja tak kontrastowego wnętrza (jasna skóra i ciemne dodatki) jakoś do mnie nie trafia.
Za bardzo przerobiony jak na daily driver a za mało jak na democar.
Pozdr.
Kamyk

robertdg - 16-03-2010, 17:47

jkrzysztof80, ktos to zrobił chyba za kare, osobiście jak dla mnie bezguście, znajomy miał w audi A4 fajne cudo zamontowane, wszystko w automacie, naciskał jedn guzik, schowek sie opuszczał a ze schowka wychodził piekny LCD z odtwarzaczem, nie pytałem sie go czy i jak to dokładnie działało, ze względu na to że przy wypadku musi być to wszystko schowane, więc podejrzewam ze możliwość uzycia tego cacka byłby tylko w trakcie postoju auta.
jkrzysztof80 - 17-03-2010, 00:08

co, jeśli poduszka jest za ekranem? :shock:
robertdg - 17-03-2010, 00:25

jkrzysztof80, ja podejrzewam ze nikt nie byłby na tyle głupi aby montować LCD na AirBag'u, mozna jedynie sobie wyobrazic ze poduszka wyrywa(jezeli oczywiscie bedzie w stanie przerwac ujednolicony materiał którym jest wyłożona deska) ten ekran ładując go pasażerowi prosto w nos.
Wszyc - 17-03-2010, 00:58

W primerze ojca poducha wystrzeliwuje od góry deski może coś podobnego koleś zastosował że poducha nad ekranem wystrzeliwuje
londolut - 17-03-2010, 06:27

robertdg napisał/a:
jezeli oczywiscie bedzie w stanie przerwac ujednolicony materiał którym jest wyłożona deska
To tak dla zobrazowania mocy tej bombki :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=oAdyS1STuB4 . Nie wydaje mi się, żeby ten telewizorek stanowił jakąkolwiek przeszkodę.
IMHO cały ten pomysł jest do bani.

jkrzysztof80 - 17-03-2010, 09:46

londolut, ale koleś nieźle wystrzelił :) . Jednak montując takie coś gość chyba pomyślał o tym że ma poduszkę więc wydaje mi się że prawdopodobnie ją rozłączył albo całkowicie wymontował.
Misiek :) - 17-03-2010, 21:34

jest opcja że gal jest powypadkowy, wystrzelona poducha i nie montowana nowa...
prisoner - 19-03-2010, 01:16

Jeszcze mikrofale mogli zamontować zamiast lusterka wstecznego.
A tak na poważnie to długo w naszych realiach nikt by się takim zestawem nie pocieszył. Chyba że przewidzieli etui na 6 paneli.

jkrzysztof80 - 19-03-2010, 11:11

prisoner, to jest raczej Japonia, oni lubią takie bajery :)
tomkar4 - 19-03-2010, 19:22

Jak dla mnie troche tego za dużo.