[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Przyrost oleju -pomocy
slawek7483 - 16-03-2010, 22:04 Temat postu: [CJ1A 1.3] Przyrost oleju -pomocy Jestem nowym użytkownikiem forum .Kupiłem colta 1.3 96 i mam problem.Dostaje sie paliwo do oleju,poprzedni właściciel stwierdził iż wina leży po stronie wtryskiwaczy które prawdopodobnie leją paliwo,samochód odpala rewelacyjnie ,ładnie równo pracuje silnik.Jeśli ktoś wie jaka jest przyczyna przyrostu oleju to proszę o pomoc i odpowiedź czy to faktycznie może być wina wtrysków.
robertdg - 16-03-2010, 22:13
Sprawdzałeś barwe oleju jeżeli jest musztardowa to znaczy ze plyn chłodniczy dostaje sie do oleju, jezeli natomiast olej rozrzedza się to wina faktycznie może leżeć po stronie wtryskiwaczy, trzebaby sprawdzić ich szczelność, nowy nabytek
KaWu - 17-03-2010, 08:26
Tylko wydaje mi sie jak by laly wtryskiwacze to nie ... slawek7483 napisał/a: | odpala'lby rewelacyjnie |
Arti_Ca0 - 18-03-2010, 11:31
a czuc benzyne na bagnecie albo jak odkrecisz korek od wlewu oleju? troche o tym czytalem i na rozne rzeczy napotkalem. moze to byc spowodowane tym ze autko pokonuje bardzo krotkie dystanse, czesto chodzi na ssaniu i moze sie zdarzac ze nie odparuje benzyna (chodz tak naprawde nie wiem czy to zgodne z prawda). musialbys pokonac jakis dluzszy odcinek (trase) i zobaczyc czy dalej czuc benzynke. badz co badz nie jest to najlepsze zjawisko dla silnika, bo rozrzedza sie olej
slawek7483 - 18-03-2010, 17:44
Przyrasta stan oleju i ma zapach benzyny,zrobiłem trasę ok 100 km a po wykręceniu świec,podejrzałem tłoki i wyglądają tak jakby były umyte,a powinien według mnie być nagar.Spróbuję wymienić wtryskiwaczę i zobaczymy,chyba że ktoś ma inny pomysł.
|
|
|