Archiwum - Pierwszy Raz Carism
xavier86 - 18-03-2010, 16:32 Temat postu: Pierwszy Raz Carism Witam j.w zamierzam zakupić Cari koniecznie w dieslu z okolic 2000 roku po liftingu... Mam kilka propozycji na dole byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki dotyczące poniższych modeli... do przeznaczenia posiadam max 12 tys zł.
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11988290
Mario - 18-03-2010, 17:25
Pierwsze co się rzuca w oczy to ta kierownica.
Poduszka powietrzna jest źle spasowana (widać te plastiki), a kierownica taka to była w Carismach przed liftingiem (przed 99rokiem).
Z tyłu obtarcie tego zderzaka i coś odklejone po światłem
Nie podoba mi się jeszcze koniec siedziska kierowcy (chodzi mi o tapicerke)
I wydaję mi się, że między światłem przednim lewym a zderzakiem jest większa szpara niż w tym z prawej strony.
pozdrawiam
Saqu - 18-03-2010, 18:15
MaRIo_ napisał/a: | a kierownica taka to była w Carismach przed liftingiem (przed 99rokiem). |
Po liftingu również były montowane te kierownice.
Ale fakt faktem jej spasowanie to jakaś parodia.
prawa lampa pewnie wymieniana, znacząco się różnią, również pod nią a zderzakiem jest większa szpara, wydaje mi się że zderzak/błotnik przedni mają inne odcienie, z tyłu miał jakąś naklejke i została nie udolnie zerwana?
Przydało by się jeszcze zdjęcie komory silnika. Na moje oko prawa strona auta była uderzona.
Ogólnie za tą kwote będzie ciężko znaleźć fajnego dieselka. Zastanów się czy nie lepiej trochę dozbierać i szukać np DID'a?
Mario - 18-03-2010, 18:41
Saqu napisał/a: | Po liftingu również były montowane te kierownice. |
A to przepraszam za błąd
Saqu napisał/a: | Ale fakt faktem jej spasowanie to jakaś parodia. |
xavier86 - 18-03-2010, 18:54
Dzięki za dobre rady i spostrzeżenia... faktycznie ta kierownice to pierwsze co mi się rzuciło w oczy... w sumie ten model zapodałem gdyż jestem z 3miasta i szukam czegoś w niedalekich stronach a tak naprawdę ciężko coś znaleźć... zastawiam się właśnie między mitsubishi carismą oraz autami marki Rover 25,45 ( trochę herezji na forum mitsu nom ale cóż )... w cenie chciałbym się tej zmieścić bo auto jest prawie że na gwałt potrzebne... będę dalej coś wrzucał z góry dzięki za odp.
[ Dodano: 18-03-2010, 18:55 ]
a co powiecie na tą ... już trochę to ogłoszenie widzę i z każdym wystawieniem cena o stówkę w dół
http://www.allegro.pl/ite..._malo_pali.html
robertdg - 18-03-2010, 18:59
Kombinowany przód, zderzak inny odcien, błotnik lewy i prawy malowany, maska fatalnie pasuje, odstaje przy atrapkach, pierwszy rzut oka i pewna opinia, odpusć sobie, to auto było walone, nawet nie chce mi sie juz wiecej defektów wymieniac
Saqu - 18-03-2010, 19:07
Na temat Rover'a słyszałem, że częściej trzeba w nie wkładać niż w inne auta, ale na ile prawda to nie wiem
Ogólnie może jednak jak tak na gwałt potrzebne to poszukać coś z przed liftu? za tą kase można znaleźć coś lepszego i wtedy nie narzekać a, że to się psuje a że tamto. Bo kupić studnie bez dna to nie problem i narzekać
Mario - 18-03-2010, 19:40
xavier86 napisał/a: | jestem z 3miasta i szukam czegoś w niedalekich stronach |
Warto się rozejrzeć dalej niż swoje okolice
I jak napisał Saqu, może faktycznie pomyśl o wersji przed liftem ?
|
|
|