To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [4G 05-xx] Eclipse 2006 rok, 2,4l nie chce odpalic

czarex - 19-03-2010, 02:43
Temat postu: [4G 05-xx] Eclipse 2006 rok, 2,4l nie chce odpalic
Witam,

Natknąłem się na problem w moim eclipsie (06 rok, 2,4l, automat, prawie 30000mil).

Otóż:
- samochód nie chce odpalić (rozrusznik się kręci, a silnik nie chce zaskoczyć), myślałem że to wina akumulatora (poprzedni przy 4-5 próbie odpalenia przestał już ruszać rozrusznikiem) - fakt włożyłem 74Ah zamiast 90 (ale też rozruchowe 680 zamiast 525) - żadna 90tka z dostępnych na feu vercie sie nie mieścił.

- po przekręceniu stacyjki nie wyświetla się które przełożenie jest obecnie obsługiwane.

Doszedłem do wniosku, że prawdopodobnie albo świece zapchane, albo coś z elektroniką/komputerem.

Czy ktoś miał coś podobnego? Czy ktoś ma pomysł co to rzeczywiście może być?

Pozdrawiam
czarex_wawa

wojtas gst - 19-03-2010, 08:40

jezeli kreci rozrusznikiem to nie aku
a czy wymieniales swiece i kable po kupnie?

zenek_bb - 19-03-2010, 09:55

wiesz co jakby kable i świece były kiepskie to by odpalił tylko by mógł kuleć i nierówno pracować, ja bym postawił na elektronikę, spróbuj odpiąć klemę minusową na jakiś czas, potem podłączyć i zobaczyć czy pokaże aktualne przełożenie skrzyni ;/
czarex - 19-03-2010, 10:45

po kupnie tylko olej i filtry wymienialem.

przez 4-5h stal wogole bez akumulatora i dupa nie pokazywal wskazania skrzyni...

rectronic - 27-03-2010, 01:04
Temat postu: jw
W tych Ecl.. jest tak ze lewarek jest na linkach które sie luzuja i musisz troche mocniej uderzyć czasem zeby zaskoczyło na właściwy bieg ja mam nie całe 10tyś Km i tez juz są problemy z tymi linkami i póki nie dam na P albo N to nie odpali a zeby na P dac trzeba czasem mocniej puknąc generalnie poruszaj sobie i powinien zaskoczyc tez kiedys miałem zdziwko
barteski - 27-03-2010, 09:54

rectronic, ale jemu autko kreci . jak niezaskoczy N albo P to rozrusznik niebedzie mial prawa zakrecic no chyba ze w tym autku jest inaczej
trzeba obczaic co znikneło iskra czy wtrysk podstawowa rzecz

rectronic - 27-03-2010, 14:01

a sorka wieczorem juz nie trybiłem :D ja mam sposob podlewam paliwa pod świece albo plak do filtra wtedy jak nie odpali mozna szukac w zaplonie wtedy wykręcamy świece ze 2 kladziemy obok i wsadzamy kogoś za kierownice abyśmy mogli sami zobaczyc jak wygląda oświecenie
damianslomka - 30-03-2010, 15:04

mi tez nie chcial mi po zimie zapalic, tylko ze ja mam 3.8 manual, krecil i nie palil, okazalo sie ze modul zaplonowy, i w wiekszosci przypadkow tak jest z tego co slyszalem
zenek_bb - 30-03-2010, 23:46

czyli tak jak mówiłem, poczekajmy aż czarex napisze czy coś sprawdził... radziłem żeby posprawdzać po kolei, a tu odzewu niema od dawna, powinien już mu misiek jeździć a nie... ;/

czarex daj znać co i jak jestem ciekaw co zawiniło, pozatym na pewno przyda się to komuś kiedyś...

rectronic - 05-04-2010, 23:40
Temat postu: Cd
mi tez ostatnio nie chciał zapalic ale roz..... kluczyk i to przez Imobil.... moze tez warto spr..