To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - Carisma - DISEL

guner - 21-03-2010, 16:57
Temat postu: Carisma - DISEL
Ostatnio poszukiwania Cari jakoś mi nie idą (czytaj znajduje same trupy). Dzisaj wybrałem sie na giełde. Ładna pogoda, brak zajęć przed południem i takie tam. Nie liczyłem ze znajde cos ciekawego ale wpadła mi w oko ta Carisma:
KLIK

Samochód w ładnym stanie wizualnym. Sprawdziłęm go nawet miernikiem i miał robiony tylko jeden element (tzn tylny prawy błotnik). Szyby orginalne. Wnętrze OK.
Teraz mam dylemat. Szukałem generalnie silnika GDI. Troche się disla boje. Rocznie robie ok 18- 20 tys i zastanawiam się czy jest sens pakować się w taki samochód?

Poczytałem troche na temat tego silnika u Was na forum i na autocentrum i opienie sa różne.
Mam pytanie co warto by sprawdzić w tym samochodzie (chodzi mi już o warsztat samochodowy) i jakie jest wasze zdanie o Carisma disel?

Saqu - 21-03-2010, 20:47

No całkiem ładnie się prezentuje, tylko z tego co doczytałem troche biedne wyposażenie i jeszcze silnik sprzed lifta ;)

Ogólnie jak nie będziesz robił non stop odcinków po 3-5km to raczej nie będzie tak źle, diesle raczej nie lubią takich krótkich odcinków.

zbycho77 - 21-03-2010, 23:54

Nie znam się na dieslach i nie będę się tutaj wypowiadał nad ich przewagą itp. nad benzynówkami, myślę że jak silnik zadbany to na pewno będzie z niego pociecha.
Tak jak Saqu, zauważył ten egzemplarz prezentuje się nieźle, szkoda, że nie widzimy fotek właśnie tego silnika, no ale chyba widziałeś na giełdzie.
Saqu napisał/a:
i jeszcze silnik sprzed lifta
- kiera też :) , ale przez pewien czas jeszcze taka była montowana po lifcie.
Podsumowując - egzemplarz godny uwagi.